Review: L’Oreal Extraordinary Oil

Loreal Gezichtsolie 4

Een paar weken geleden was ik op zoek naar een nieuwe gezichtscrème. Toen ik bij Kruidvat zag dat deze – voor mij nieuwe – Extraordinary Oil van L’Oreal in de aanbieding was, besloot ik die te kopen. Deze olie is voor huidjes van alle leeftijden en voedt en hydrateert, voor een stralende huid. Aldus de belofte. Maar maakt deze gezichtsolie de belofte waar? Ik heb het getest.

Over L’Oreal Extraordinary Oil

“L’Oréal Paris heeft 8 essentiële oliën geselecteerd die bekend staan om hun anti-verouderings werking, en deze gecombineerd met voedende oliën. Extraordinary Oils hydrateert en voedt de huid, waardoor deze weer soepel, stralend en veerkrachtig wordt. De olie heeft een aromatische geur. De fijne, droge olie trekt direct in, zonder een vet laagje achter te laten en voelt prettig aan.”

Dat klinkt veelbelovend!

Loreal Gezichtsolie 1

De olie komt in een flesje, welke is verpakt in een chique doosje.

Loreal Gezichtsolie 3

Olie: droog en niet vet

Op de achterkant van het doosje staat informatie over het product, met een leeftijdstabel. De olie is geschikt voor huidjes van 20 tot 80 jaar. Ik ben zelf 27 jaar, dus ik val binnen deze categorie. Maar het moet wel heel raar lopen als je niet in die categorie valt. De olie belooft te voeden en te laten stralen, en is droog en niet vet.

Loreal Gezichtsolie 2

Pipetje

Het flesje zelf is van glas en ziet er basic uit, maar toch ook weer chique door de kleur van de olie. Leuk detail: de olie pak je op met een pipetje. Zo krijg je dus geen gladde plakboel. Maar dat kan sowieso al niet, want de olie is droog en niet vet. Dus.

Loreal Gezichtsolie 5

Het pipetje is vrij lang en kun je helemaal volzuigen met de olie.

Loreal Gezichtsolie 6

Het gebruik van de Extraordinary Oil

En toen was het moment aangekomen om mijn huid te gaan voeden en te laten stralen. Dit is wat ik allemaal dacht (in chronologische volgorde):

Dag 1

Hoeveel product moet ik gebruiken? Er zit geen gebruiksaanwijzing bij.

Ik zuig het pipetje dan maar helemaal vol en breng de olie met mijn handen aan op mijn gezicht.

Wow, dit is veel.

Wow, het is vet. Deze olie is alles behalve droog en niet vet.

Het ruikt ook wel sterk, zeg.

Smeren, smeren…

Wow, het trekt niet echt in.

Ik heb velletjes op mijn neus nu.

Volgende keer maar iets minder gebruiken.

[Uur later] Het zou toch snel intrekken? Het is helemaal niet ingetrokken. Ik haal de olie er een beetje af met een tissue, want ik moet zo slapen. En ik heb geen zin in een vet kussen.

Dag 2

Tijd voor een nieuwe poging. Ik ga nu minder olie gebruiken.

Het smeert nu helemaal niet goed uit. Te weinig gepakt dus. Ik pak nog wat meer olie.

Ik heb nu genoeg olie. Het smeert fijn uit. Ik ben benieuwd of het nu wel intrekt.

[Kwartier later] Er zitten kattenharen aan mijn gezicht geplakt, mèh.

[Uur later] Het is niet ingetrokken. Ik haal de olie er dus maar weer een beetje af.

Loreal Gezichtsolie 4

Conclusie: jammer

Na dit product twee keer te hebben gebruikt, weet ik het al zeker: dit is niets voor mij. Ik heb geen idee hoeveel product ik moet gebruiken, maar als ik heel  weinig gebruik trekt het al niet eens in. Mijn gezicht blijft de hele avond vet en plakkerig. De olie is enorm vet en ik voel me niet prettig met een plakkerig gezicht. De volgende ochtend zie ik er dus ook niet stralend uit.

Prijs- en verkoopinformatie

De Extraordinary Oil van L’Oreal is onder andere te koop bij bol.com (€) en bij de drogist en kost zo’n € 18,99 voor 30 ml. Dat vind ik veel te duur. Dit product is voor mij helaas een misser. Ik stap toch maar weer over op een normale gezichtscrème.

Follow on Bloglovin

4 Comments on Review: L’Oreal Extraordinary Oil

 1. saskia
  December 11, 2015 at 20:11 (4 years ago)

  Dit soort producten zijn het ook niet voor mij. Ik vind je review echt super leuk zo met de gedachten die je had op een rijtje haha. Die dingen denk ik ook vaak als ik dit soort producten zie.
  saskia plaatste onlangs… Ik wil mijn lijf terug!My Profile

  Reply
  • Suzanne
   December 13, 2015 at 12:05 (4 years ago)

   Haha, dankjewel!

   Reply
 2. Bianca Schrijft
  December 12, 2015 at 16:31 (4 years ago)

  Zelf heb ik ook niet zo heel veel met olie voor op je gezicht! Heb al een echte normaal tot gemengde huid en dan zeggen ze soms dat je dit soort oliën kunt gebruiken, nou voel me net een koekenpan met bakvet.
  Bianca Schrijft plaatste onlangs… Welkom winter, hallo leven als een mol.My Profile

  Reply
  • Suzanne
   December 13, 2015 at 12:05 (4 years ago)

   Snap ik, helemaal als het niet snel intrekt. Heel herkenbaar.

   Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge