Vandaag een heerlijk simpel recept van een kaiserbroodje met ijsbergsla en garnalen in chili en knoflook. Het originele recept is van Albert Heijn, maar ik heb het ietsjes aangepast zodat het gemakkelijker en sneller klaar is.
Wat heb je nodig (voor twee personen):
– Vier kaiserbroodjes
– 100 gram ijsbergsla
– 150 gram roze garnalen
– 1 teentje knoflook (pak geen te grote teen, want dan overheerst de knoflook)
– Chilipoeder
– Olie of iets in die trant. Ik gebruik Becel Keuken.
Ik begin met het voorverwarmen van de oven. De verpakking van de kaiserbroodjes adviseert 220 graden, maar ik zet onze heteluchtoven op 200 graden. Terwijl de oven opwarmt, ga ik aan de slag met de garnalen.
Begin met het pellen en klein maken van het teentje knoflook. Ik gebruik hiervoor een knoflookpers. Verwarm vervolgens de knoflook in de pan en doe er naar smaak chilipoeder bij. Ik doe er ongeveer één tot anderhalve theelepel bij.
Als de knoflook en chilipoeder goed op temperatuur zijn, doe je de garnalen in de pan.
Schep het geheel lekker om, zodat de garnalen, knoflook en chilipoeder lekker mengen. Zet de stand van je pit nu iets lager, anders gaan de garnalen te snel en je moet nog wat tijd hebben om de broodjes te bakken.
Ondertussen is de oven op temperatuur (afhankelijk van je oven gaat dit sneller of langzamer). Ik bak de kaiserbroodjes 6 minuten, hoewel de verpakking langer adviseert. Maar ja, ik luister nu toch al niet meer naar wat er op de verpakking staat 😉
Als de broodjes klaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat ze even afkoelen. Dan kun je ze zo meteen gemakkelijk doormidden snijden. Ik verdeel de broodjes gelijk over twee bordjes.
Snijd de broodjes open en verdeel de garnalen erover.
Verdeel de ijsbergsla over de broodjes. Ik leg de sla op de kale kant van het broodje en een beetje over de garnalen. Als ik eerst de sla op het broodje leg en dan de garnalen, dan vallen de garnalen heel snel van het broodje af. Vandaar deze toch wel omgekeerde volgorde.
Als extraatje kun je nog knoflooksaus over de garnalen doen. Knoflooksaus past misschien meer bij zalm, maar bij garnalen smaakt het ook heerlijk.
Klap de broodjes dicht. Klaar! Eet smakelijk!
Op internet zag ik laatst het concept 'zeegrasmand met naam' voorbij komen en ik was…
Mijn Mini Me is ondertussen al één jaar oud! En ze is weg van dieren.…
Het is weer het seizoen van de pioenroos! Hij bloeit zo rond mei en juni.…
Een baby beweegt en dan is de kans groot dat zijn sokken onderweg uitvliegen. Superleuk…
Hoi, ik ben Suzanne. Da's Frans voor 'Lelie'. Een normale naam, zou je zeggen. Ware…
Ik zat al een tijdje te fantaseren over hoe geweldig het zou zijn als ik…