IMG_0538

Vandaag een heerlijk simpel recept van een kaiserbroodje met ijsbergsla en garnalen in chili en knoflook. Het originele recept is van Albert Heijn, maar ik heb het ietsjes aangepast zodat het gemakkelijker en sneller klaar is.

IMG_0523

Kaiserbroodje met pittige garnalen en ijsbergsla

Wat heb je nodig (voor twee personen):

– Vier kaiserbroodjes
– 100 gram ijsbergsla
– 150 gram roze garnalen
– 1 teentje knoflook (pak geen te grote teen, want dan overheerst de knoflook)
– Chilipoeder
– Olie of iets in die trant. Ik gebruik Becel Keuken.

IMG_0526

Oven voorverwarmen

Ik begin met het voorverwarmen van de oven. De verpakking van de kaiserbroodjes adviseert 220 graden, maar ik zet onze heteluchtoven op 200 graden. Terwijl de oven opwarmt, ga ik aan de slag met de garnalen.

IMG_0520

Knoflook en chilipoeder verwarmen

Begin met het pellen en klein maken van het teentje knoflook. Ik gebruik hiervoor een knoflookpers. Verwarm vervolgens de knoflook in de pan en doe er naar smaak chilipoeder bij. Ik doe er ongeveer één tot anderhalve theelepel bij.

IMG_0528

Garnalen bakken

Als de knoflook en chilipoeder goed op temperatuur zijn, doe je de garnalen in de pan.

IMG_0529

Omscheppen en broodje afbakken

Schep het geheel lekker om, zodat de garnalen, knoflook en chilipoeder lekker mengen. Zet de stand van je pit nu iets lager, anders gaan de garnalen te snel en je moet nog wat tijd hebben om de broodjes te bakken.

Ondertussen is de oven op temperatuur (afhankelijk van je oven gaat dit sneller of langzamer). Ik bak de kaiserbroodjes 6 minuten, hoewel de verpakking langer adviseert. Maar ja, ik luister nu toch al niet meer naar wat er op de verpakking staat 😉

IMG_0534

Als de broodjes klaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat ze even afkoelen. Dan kun je ze zo meteen gemakkelijk doormidden snijden. Ik verdeel de broodjes gelijk over twee bordjes.

IMG_0532

IMG_0536

Snijd de broodjes open en verdeel de garnalen erover.

IMG_0538

Verdeel de ijsbergsla over de broodjes. Ik leg de sla op de kale kant van het broodje en een beetje over de garnalen. Als ik eerst de sla op het broodje leg en dan de garnalen, dan vallen de garnalen heel snel van het broodje af. Vandaar deze toch wel omgekeerde volgorde.

IMG_0539

Tadaa: het resultaat

Als extraatje kun je nog knoflooksaus over de garnalen doen. Knoflooksaus past misschien meer bij zalm, maar bij garnalen smaakt het ook heerlijk.

IMG_0542

Eet smakelijk!

Klap de broodjes dicht. Klaar! Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge