IMG_0788

Je hebt het vast gehoord een week of wat geleden: op internet werd geroepen dat vrouwen hun benen niet meer moesten scheren. Al dat scheren was nergens voor nodig, het haar moest maar lekker blijven staan. Er is nu een nieuwe “trend” gaande, en wel in China: namelijk als vrouw zijnde het laten staan van je okselhaar. Vrouwen in China genieten. 

Overal je haren laten staan. Alleen bij het idee al voel ik mij heel ongemakkelijk. Waarom zou je je als vrouw niet scheren? Ik voel me fijn en zelfverzekerd als alles zacht en glad is. Voor mij hoeven al die haren niet zo nodig.

Vrouwen in China zitten vanaf nu niet meer zo met een plukje haar meer of minder. De foto’s die zij delen laten niets aan de verbeelding over. Ik heb enkele foto’s uitgezocht om hier te laten zien.

b58ac05ejw1eilc4hjg0mj20dc0hstaa

636e0597jw1einczjf8vpj20c80gaabg

Wedstrijd: Girls not plucking their armpit hair

Op de Chinese Twitter, Weibo, laten vrouwen maar wat graag zien hoe het met hun onderarmse plukjes haar gesteld is. Dit doen ze onder het mom van de “Girls not plucking their armpit hair”-wedstrijd. De dames gooien welwillend de armen omhoog, maken een foto van De Bos en uploaden de foto op Weibo. Er zijn inmiddels al meer dan duizend foto’s gepost. Hoewel het niet eens duidelijk is wat de winnaar van deze wedstrijd krijgt, loopt de teller nog steeds op.

3d615dc2jw1eiklsxzbexj20g90m0tbj

De bedoeling van heel die wedstrijd is, om er voor te zorgen dat vrouwen zich vrij voelen om het haar op hun lichaam te laten staan. En dat lijkt aardig te lukken, gezien het aantal foto’s wat al geplaatst is. Er zijn trouwens ook meiden die hun paardenstaart onder hun oksel steken, om zo ook okselhaar te maken. Die blijven dus nog wel braaf hun oksels scheren.

Top 10 van mooiste oksels

De mooiste okselfoto’s worden uiteindelijk samengevat in een top 10, maar het is nog niet duidelijk wat de nummer één nu precies wint. Ik hoop een scheermes.

De inzendingen

Ben jij benieuwd naar de andere foto’s, ga dan naar Weibo.com en zoek op deze tekst:女生腋毛不拔大赛 Hier staat in het Chinees “Girls not plucking their armpit hair”. 

Wat vind jij van deze “trend”?

Bron foto’s: Weibo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge