DSC_0013

Goedemorgen, hier ben ik weer! Op de middelbare school had ik een leraar, die eens zei: ‘Ik heb een vriendin! Dus nu hoef ik mijn best niet meer te doen om er goed uit te zien’. Misschien was het een grapje van de beste man, maar ik ben zijn uitspraak nooit vergeten. 

Het is natuurlijk wel een beetje zo: als je op zoek bent naar de liefde (of beter: wacht tot je de liefde tegenkomt), dan doe je wel een beetje je best om er mooi uit te zien. Want dat ziet er vaak aantrekkelijker uit dan wanneer je de liefde van je leven tegenkomt wanneer je net met ongekamd haar in je slobbertrui op crocs boodschappen doet. Nee, het moet er wel een beetje opgedoft en verzorgd uit zien. Maar, moet je daar dan maar meteen weer mee stoppen zodra je ‘van de markt’ bent? Ik vind van niet hoor.

Ik deed ook wel mijn best toen ik nog vrijgezel was. Want je weet maar nooit wie je waar tegen komt. Bovendien voelde (en voel) ik mij veel fijner als ik mij mooi heb opgemaakt, als mijn haar goed zit en als ik leuke kleding draag. Dan voel ik mij echt goed. Op een dag kwam ik mijn (toen nog niet) vriend tegen, en toen was ik blij dat ik er leuk uit zag.

10498659_662157967171506_6106910092966315354_o

Het moment dat mijn vriend mij voor het eerst zonder make-up zag, vond ik niet leuk. Want zonder make-up zie ik er best wel anders uit dan met make-up. Maar mijn vriend vond het niet erg, hij vond en vindt mij zonder make-up ook mooi. Ik geloof dat ergens nog steeds niet, maar het zal wel hihi.

Ik vind het maar onzin om je uiterlijk iets te laten verslonzen zodra je beet hebt. Dan lijkt het misschien een beetje alsof je partner een miskoop heeft gescoord. Hoewel mijn vriend mij blijkbaar dus nog net zo leuk vindt als ik mijn naturelle ik ben: ik wil toch graag mijn best voor hem doen. Dan kan hij met een leuk meisje over straat, en ook met een aardiger meisje. Want lekker tutten en er mooi uit zien zorgt er voor dat ik me fijn voel over mijzelf. En dat is ook wat waard hoor 😉

DSC_0282

Natuurlijk is er niks mis met een dagje geen make-up dragen en met een knot op het hoofd in een joggingbroek een film kijken op de bank. Die dagen moeten er ook zijn, soms moet je even uitrusten van al dat getut aan jezelf. En ook je huid en haar moeten soms bijkomen. Maar zo’n dagje – of twee – bijkomen is, wat mij betreft, genoeg. En daarna weer lekker mooi maken. Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge