Natuurlijke wimpers 2

Ik zat al een tijdje te fantaseren over hoe geweldig het zou zijn als ik mooie, volle en gekrulde wimpers zou hebben. Met mascara kwam ik namelijk best een eind, maar het kon beter. Ik besloot uiteindelijk wimperextensions te laten zetten. Alleen dat bleken mijn natuurlijke wimpers niet te trekken. Ik heb nu geverfde wimpers en een wimperpermanent. Lees snel verder over mijn wimperavontuur. 

Natuurlijke wimpers 1

De situatie vóór ik aan mijn wimperavontuur begon

Wimperextensions

Wimperextensions zijn nepwimpers, die met een semipermantente wimperlijm op je eigen wimpers worden geplakt. Het resultaat is langdurig – de wimperextensions blijven normaal gesproken zo’n vier tot zes weken zitten, afhankelijk van de groeicyclus van je natuurlijke wimpers. Dankzij wimperextensions heb je altijd een mooie, open en natuurlijk opgemaakte blik, ook als je net wakker wordt.

Er bestaan verschillende soorten en technieken om wimperextensions te laten plaatsen, van heel natuurlijk tot een glamoureuze en volle bos wimpers. Ik wilde een natuurlijke variant, ook wel de one-by-one-methode. Op iedere eigen wimper komt dan een nepwimper.

Wimperextensions one by one 1

Behandeling: one-by-one wimperextensions

Een paar weken geleden liet ik mijn eerste set one-by-one wimperextensions zetten, bij een salon bij mij in de buurt. De behandeling duurde twee uur, en ik was heul blij met het resultaat. Ik had een mooie oogopslag en gekrulde wimpers tot aan de hemel.

Wimperextensions one by one 2

Wimperextensions one by one 4

Wimperextensions one by one 5

Daarnaast werd ik ‘s ochtends wakker met prachtige opgemaakte wimpers (ook fijn voor degene die naast mij ligt) en hoefde ik ‘s avonds geen mascara van mijn wimpers af te peuteren. Ik hoefde alleen foundation, (wenkbrauw)poeder en oogpotlood te gebruiken. Oké, en voor de foto een likje lipgloss. Heel fijn!

Wimperextensions one by one na 1,5 week 1

Na 1,5 week…

Wimperextensions one by one na 1,5 week 2

Wimperextensions laten los binnen twee weken

Helaas begonnen de wimperextensions al binnen twee weken los te laten. Het gevolg was dat ik wat gaten in mijn wimperdos kreeg, en dat was niet echt mooi. Ook kreeg ik sommige wimpers niet meer mooi gesepareerd en omhoog gekruld.

Ik liet de wimperextensions bij een andere salon verwijderen, en zij adviseerde mij om niet meteen een nieuwe set te plaatsen. Mijn eigen wimpers waren blijkbaar behoorlijk zwak geworden door de wimperextensions – er waren te zware en te lange extensions gebruikt – en moesten even bijkomen. Wat we wel konden doen, was een wimperlift en mijn eigen wimpers verven. Dan had ik toch alsnog een soort van glamoureuze blik van mezelf.

Wimperlift en verven 1

Wimpers verven en wimperpermanent

Eerst werd een wimperlift uitgevoerd, dat is eigenlijk een wimperpermanent, waardoor mijn wimpers standaard in een mooie krul zouden zitten. Daarna werden mijn wimpers geverfd.

Wimperlift en verven 2

En nu staan mijn natuurlijke wimpers standaard lekker in de krul, en ze zijn nog donker ook, waardoor ik ‘s ochtends – net als met de wimperextensions – snel klaar ben met opmaken. Er is niet veel over van mijn eigen wimpers, maar het is in ieder geval íets.

Bovendien kunnen mijn natuurlijke wimpers nu even bijkomen van het extensionsavontuur, en de wimpers die waren afgebroken rustig weer aangroeien. De wimperverf en -permanent blijven trouwens een paar weken zitten.

Wimperextensions one by one 7

Wimperextensions in de toekomst

Zou ik in de toekomst nog eens wimperextensions laten zetten? Jazeker. Ik heb gewoon pech gehad met mijn allereerste set, waarbij de extensions snel uitvielen en mijn eigen wimpers ook. Dat kan liggen aan de manier waarop de set geplaatst is. Een nieuwe set zou ik laten zetten bij de salon van mijn wimperlift, omdat die salon net wat professioneler aanvoelde dan de eerste salon. Dat is gewoon een kwestie van uitproberen geweest.

Ik vond het trouwens erg fijn om dankzij de wimperextensions altijd een mooie opgemaakte blik te hebben, maar nu met mijn natuurlijke wimpers is het toch ook wel fijn om af en toe even lekker in mijn ogen te wrijven. Dat kon met de extensions niet, want dan zouden ze (sneller) afbreken. Zo zie je maar: ‘elk nadeel heb ze voordeel’.

3 Comments on Mijn ervaring met wimperextensions en wimperpermanent

  1. Leuke blog en jammer om te lezen dat je wimperextensions er al na twee weken uitvielen. Misschien handig om meerdere salons uit te proberen bij mij hielp dit heel erg. Hoop voor je dat je wimpers weer snel terug zijn gekomen en dat je de juiste salon hebt gevonden voor je wimperextensions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge