Hyacint in vaas decoratie 5

Ik ben fan van bloemen die uit bloembollen groeien. Denk aan narcissen, blauwe druifjes of hyacinten. Het leuke vind ik, dat ze nadat ze zijn uitgebloeid, het volgende voorjaar weer opbloeien. Gewoon, vanzelf. Omdat het nu de tijd is van de hyacinten, heb ik voor in onze woonkamer twee vazen opgemaakt met hyacintenbollen. Langzaam maar zeker komen de hyacinten in bloei. Leeuuk!

Hyacint in vaas decoratie 1

Hyacinten

De hyacint is een bloemsoort die al honderden jaren bestaat en hij blijkt familie van de asperge. Wie had dat gedacht. De hyacint is verkrijgbaar in veel kleuren en hij groeit heel makkelijk: je kunt hem bijvoorbeeld zowel buiten in de tuin planten, als binnen in een pot (of vaas) zetten.

Hyacint in vaas decoratie 6

Ik heb hyacinten binnen in vazen gezet. Als ze uitgebloeid zijn, zet ik ze in de schuur. Volgend voorjaar bekijk ik dan of ik ze binnen opnieuw aan de praat krijg, of dat ik ze buiten in de tuin zet. Want dat kan bij bloemen uit bollen, die doen het eigenlijk overal wel goed.

Hyacint in vaas decoratie 2

Oei, ik bloei

Hyacinten komen snel in bloei bij warmte en licht. Staan de hyacinten in de warme woonkamer, dan is een hyacint al snel in bloei. Buiten, of wanneer je zoals wij nooit thuis bent en de verwarming op een laag pitje staat, neemt de hyacint lekker de tijd om open te springen.

De hyacinten staan bij ons nu 2 weken in de vaas en komen nu een klein beetje open.

Hyacint in vaas decoratie 7

Knutselen met hyacintenbollen in een vaas

Hoe ik te werk ging, is zoals je vast kunt raden heel simpel. Men neme twee vaasjes. Eentje had ik nog, die op de voet komt nieuw van de Action. Bij het tuincentrum kocht ik drie bollen met witte hyacinten. Ik nam ook mos mee, en bij de Action vond ik appeltjes en dennenappeltjes ter decoratie. Ik stak een hyacintenbol in de vaas, positioneerde er wat mos omheen en ik maakte het geheel af met de appeltjes en dennenappeltjes. Eventueel hadden er ook nog lampjes in gekund.

Hyacint in vaas decoratie 9

Nu is het een kwestie van voorzichtig water geven (teveel zorgt blijkbaar straks voor een hangende bloem, te weinig water droogt de bloembol uit) en genieten van het bloeiproces.

Hyacint in vaas decoratie 8

En dan gaat het straks ook nog eens super lekker ruiken in huis. Leuk he?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge