Rituals The Ritual of Advent 2

Allereerst: gelukkig nieuwjaar! Dat 2017 maar een mooi jaar mag worden. Dan nu even een flashback naar Kerstmis 2016. Want: waar ik normaal gesproken met een chocolade adventskalender aftelde naar kerst, deed ik dat laatst (vorig jaar ja) met de Rituals ‘The Ritual of Advent’ adventskalender. Aangezien ik alle vakjes nu heb geopend kan ik mijn eindoordeel vellen. Was het de moeite waard om deze Rituals adventskalender te kopen? Welke producten zaten er in en zijn ze het waard om de chocolaatjes voor te laten staan? Je leest het in dit artikel.

The Ritual of Advent

Ik had de Rituals adventskalender al vanaf begin oktober in huis en ik vond het erg moeilijk om niet al stiekem een vakje open te peuteren vóór het 1 december was. Maar: ik heb me ontzettend braaf ingehouden en ook geen unboxing video’s op internet gekeken. De inhoud was dus een complete verrassing voor mij. Inmiddels zijn alle vakjes open, the job is done. Tijd voor een review!

Ik heb de producten op soort gebundeld, om ze makkelijk door te kunnen nemen.

Rituals douche foams olie

Doucheproducten

Ik houuu van de doucheproducten van Rituals, ware het niet dat ik jeuk krijg van de foaming shower gels, en de olieën naar mijn mening te weinig schuimen. Maar ze ruiken stuk voor stuk heerlijk en ik ga ze zeker weten tóch gebruiken. Dan maar wat kriebels en minder schuim!

De adventskalender bevat de doucheolie en foaming shower gel in de geuren ‘Happy Buddha’ en ‘Rituals of Sakura’. Er zit ook een bath & shower gel in in de geur ‘Sweet Orange & Cedar’, volgens mij is dat de oude naam van ‘Happy Buddha’, dus dezelfde geur. En er is zélfs aan de man gedacht, met de foaming shower gel en ‘gewone’ douchegel in de Samurai-geur.

Rituals balm

Hand en body creams

Van de crèmes van Rituals krijg ik gelukkig geen jeuk, dus die gebruik ik graag. Er zitten twee bodycreams in de adventskalender, één hand balm waar je ontzéttend zachte en gladde handjes van krijgt (ik zweer het), en een gel om je handen te ontsmetten als je onderweg bent. Stuk voor stuk ruiken deze producten ook weer super lekker.

De adventskalender bevat ‘The Ritual of Dao’ body cream, ‘Honey Touch’ body cream en ‘Ginkgo’s Secret’ hand balm. De ontsmettende gel heet ‘Hands Free’.

Rituals dag nachtcreme gel

Gezichtcrèmes en reinigingsdoekjes

Ook aan de snuitjes is gedacht, met diverse dag- en nachtcrèmes, een gel en reinigingsdoekjes. Ik moet deze producten nog gebruiken, maar ik zal ze waarschijnlijk wel weer lekker vinden ruiken en je krijgt er vast ook een zacht huidje van. Vind ik leuk!

Rituals scrub

Body en hand scrub

Om de lijfjes en de handjes éxtra zacht te maken, moet je eigenlijk voorafgaand aan het douchen even lekker scrubben. Dat kan bijvoorbeeld met de Hammam Hot Scrub body scrub, of de Miracle Scrub hand scrub. Man, wat een fijne verzorgingsproducten allemaal.

Rituals parfum bed body mist

Parfum en bed & body mist

Twee producten die ik niet zal gaan gebruiken: een parfum en de ‘Ritual of Dao’ bed & body mist. Ik vind het parfum niet lekker ruiken, en de bed & body mist eigenlijk ook niet.

Rituals mascara

Mascara

Als er iemand een mascara sucker is, dan ben ik het. Geef mij een nieuwe mascara en ik moet ‘m meteen testen. Zo ook deze mascara van Rituals. De eerste indruk is veelbelovend: hij brengt lekker dik aan. Helaas gaan mijn wimpers na een half uurtje hangen. Voor mij werkt de mascara dus niet. Jammer!

Rituals hand soap scrubhandschoen

Handzeep en scrubhandschoen

Altijd handig om onderweg de handen te wassen als je wél een kraan en/of water hebt: een lekker handzeepje. Er zit ook nog een scrubhandschoen in de adventskalender, zeker voor wanneer de andere scrub producten op zijn?

Rituals nagelvijl

Nagelvijl

Last en ook wel een beetje least is deze nagelvijl. Hij zal heus fijn vijlen, maar ik vind het meer een opvulcadeautje dan iets wat ik associeer met Rituals. Misschien had het nog gescheeld als er nagellak in de adventskalender zou zitten, maar nu is het een beetje een verloren cadeautje.

Rituals The Ritual of Advent 1

Algehele indruk van de adventskalender

Ik vond het erg leuk om iedere dag een nieuw cadeautje te ontdekken. Ik maakte per dag één vakje open, om het lekker lang spannend te houden. Ik had natuurlijk ook alles in één keer kunnen opentrekken, maar nee, zo wilde ik het niet spelen. Uiteindelijk is het een mooie inhoud.

Wel had ik gehoopt (of misschien wel verwacht) dat er op 24 december een klapper van een product in zou zitten. Maar dat was niet zo, volgens mij zaten er op 24 december de reinigingsdoekjes in. Stiekem had ik ook gehoopt op een minivariant geurstokjes en misschien een nagellakje, om bij het thema van de nagelvijl te passen. Maar: dat die producten er niet in zaten, is nou ook weer geen enorm groot probleem.

The Ritual of Advent: opnieuw kopen?

Stiekem vond ik de inhoud van de adventskalender de eerste paar dagen een beetje tegenvallen. Onwel riekend parfum en een nagelvijl, dat is niet per se waar ik aan denk bij Rituals. Maar uiteindelijk, met alle producten zo bij elkaar, vind ik de inhoud toch wel erg leuk. Als de inhoud komende kerst net zulke lekkere producten bevat, maar dan in nieuwe varianten en nieuwe geuren, dan ga ik zeker weten weer een Rituals adventskalender scoren.

Deze Ritual of Advent adventskalender kostte € 50,00.

7 Comments on Rituals ‘The Ritual of Advent’ adventskalender 2016: inhoud & review

    • Hoi Elien, de kalender van 2016 bevatte (vind ik) vooral veel producten voor vrouwen. Ik denk wel dat de adventskalender voor 2017 andere en nieuwe producten bevat, misschien zit er nu ook meer voor mannen in. Maar dat durf ik niet te zeggen 🙂

  1. En wat doe ik als de pakjes zijn uitgepakt met de kerstboom en lege doosjes?
    Tips? Vind het ook zonde om m zomaar bij het oud papier te doen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge