Workshop kerstdecoratie maken (7)

Afgelopen vrijdag heb ik samen met mijn moeder een workshop kerstdecoratie maken gevolgd. Ik maakte een kerststuk op een houten bord, met veel kerstgroen, bloemen en kerstballen en in het midden een glas voor een kaars. Kijk je mee naar het resultaat?

Creatief fröbelen

Ik wilde al vaker een kerststuk gaan maken – want dat staat zo leuk op tafel met de feestdagen – en nu kwam het ervan om dit samen met mijn moeder te gaan doen. Het klinkt misschien oubollig, ‘een kerststuk maken’, maar ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn. Zo ook koken, bakken en tuinieren. Gewoon, lekker fröbelen en iets moois maken.

Workshop kerstdecoratie maken (4)

Workshop bloem- en kerstdecoratie

Mijn moeder en ik volgden de workshop bij Marion’s Bloemdecoraties in Klundert. We konden vooraf doorgeven wat we wilden maken. Ik koos voor een stuk met een glas voor een kaars, leuk om op tafel te zetten. Mijn moeder koos toevallig hetzelfde, het leek wel telepathie!

Samen met acht andere dames kwamen we afgelopen vrijdag bij elkaar. We maakten bijna allemaal iets anders, maar Marion zorgde er goed voor dat we allemaal wisten wat we moesten doen en we gingen allemaal met een mooie creatie naar huis.

Workshop kerstdecoratie maken (1)

Mooie blommen

Mijn creatie is uiteindelijk rijkelijk aangekleed. We kregen eerst kerstgroen om het glas rondom te decoreren (door in vochtige oase te steken) en mos voor onder het glas, daarna kregen we lampjes en verschillende soorten bloemen en leuke takjes om het stuk af te stijlen. De versiersels bleven maar komen. Als kers op de taart konden we kerstballen in allerlei kleuren uitkiezen, engelenhaar er overheen draperen en toefjes spuitsneeuw aan onze decoratie toevoegen. Hoe leuk!

Workshop kerstdecoratie maken (6)

Workshop kerstdecoratie maken (5)

Workshop kerstdecoratie maken (3)

Het leuke is, dat sommige bloemetjes nog in de knop zitten. De anjers bijvoorbeeld (die witte bloemetjes die je onder andere rechts ziet). Ze komen langzaam maar zeker uit. Zo heb ik extra lang plezier van mijn decoratie.

Workshop kerstdecoratie maken (2)

Workshop kerstdecoratie maken (8)

Met de lampjes aan! Als het licht is in huis, zie je ze heel licht door de versiering heen piepen.

Workshop kerstdecoratie maken (9)

In het (schemer)donker, met de lampjes en het kaarsje aan. Gezellig! Officieel vind ik een grotere stompkaars leuker staan in het glas, maar een groot waxinelichtje kan ook prima.

Voorjaarsworkshop

Ik vond de workshop erg leuk, ik ga zeker nog een keer een workshop bij Marion volgen. In het voorjaar bijvoorbeeld. Oh, en nog een leuk dingetje: onze katten vinden mijn kunstwerk niet boeiend. Ik zou dit kunnen opvatten als een diepe belediging, maar bij onze viervoeters weet ik wel beter. Mijn creatie komt nu héél de kerst door, ook leuk!

3 Comments on Workshop | Kerstdecoratie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge