DOP_Bally_Pastel

We hebben allemaal wel eens last van een pijnlijke rug. Maar wist je dat rugklachten niet altijd te wijten zijn aan je werkplek of je inspanningen in de sportschool? Rugpijn kan namelijk ook ontstaan door een slechte garderobe. Op een Britse website las ik interessante tips. Klik verder om te lezen hoe je rugklachten kunt voorkomen door de juiste kleding te dragen!

Kokerrok

Een kokerrok is prachtig. Het maakt je lang en slank. Toch drukt hij – indien de rok te strak zit – je knieën tegen elkaar. Hierdoor kan bukken of rechtop lopen of in evenwicht blijven lastig zijn. Wanneer je te diep bukt, om bijvoorbeeld iets van de grond te pakken, buk je anders dan wanneer je ‘de ruimte hebt’ in bijvoorbeeld een spijkerbroek. Als je te vaak in een strakke kokerrok loopt, en dus steeds op de verkeerde manier bukt, dan kun je verrekte spieren krijgen of andere (zelfs chronische) pijn. Natuurlijk mag je heus af en toe wel zo’n enorm sexy rok aantrekken, maar maak er geen dagelijks ritueel van.

Zware ketting

De spieren, pezen en gewrichten in onze nek hebben het zwaar. Ze moeten ons hoofd, van gemiddeld zo’n vijf kilo, namelijk dag in dag uit dragen. Hang er een zware ketting bij, en het kan mis gaan. Je kunt nekpijn krijgen, of zelfs zaken beschadigen. Als je te vaak een heel zware ketting draagt, dan kan je houding zodanig in elkaar zakken, dat je last krijgt van je rug.

Spanx

De Spanx kennen we allemaal: het geweldige corrigerende ondergoed. Vetrolletjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ideaal. Dat wil zeggen: als de Spanx niet te strak zit. Want: als hij te strak zit, dan is dat alles behalve ideaal. Ademen kan bijvoorbeeld lastiger worden, maar bewegen in een te strakke Spanx kan ook moeilijk worden. Hierdoor komt er druk op je rug te staan. Als je lichaam zich niet goed kan bewegen door de Spanx, zal het andere manieren verzinnen om de bewegingen toch uit te kunnen voeren. Dat kan je rug compleet kapot maken.

Hoge hakken

Victoria Beckham ziet er prachtig uit op torenhoge hakken, en wij willen dat ook. Ondertussen maken hoge hakken ondertussen wel je voeten en rug kapot. Je kuitspieren worden korter, tenen vervormen, eelt groeit overal en je knieën kunnen zeer gaan doen. Je mag heus wel hoge hakken dragen, maar wissel dit af met platte schoenen of schoentjes met een wat lager hakje. Wissel genoeg af met schoenen. Dat staat niet alleen heel modieus, maar het is ook erg goed voor je voeten, benen en rug.

Triangeltopje

Het bekende (bikini)topje met touwtjes dat je achter je nek strikt. Heel leuk, maar niet goed. Zo’n bikini kan namelijk je nek naar voren trekken. Vooral als het touwtje om je nek een zware boezem moet dragen. Het touwtje kan voor spierkrampen zorgen en hierdoor verandert je houding onbewust. Je kunt nek-, rug- en schouderpijn krijgen.

Strakke beha

Een grote boezem doet het goed in een sexy beha. Vaak zijn dat soort beha’s van kant. Maar kanten beha’s geven een grote boezem totaal geen ondersteuning. De bandjes zijn te dun en snijden in de schouders. Gevolg: pijnlijke schouders en een zere rug. Beha’s met dikke bandjes – en sportbeha’s – bieden de juiste ondersteuning. Staat misschien niet leuk of sexy, maar schouders zullen er blij mee zijn.

Grote handtas

Tegenwoordig is het hip om je handtas halverwege je arm (aan de binnenkant van je elleboog) te dragen. Dat is echt niet goed. Spierpijn, nekpijn, schouderpijn en rugpijn kan het gevolg zijn van het op deze manier meeslepen van je tas. Soms krijg je er zelfs hoofdpijn van. Een grote handtas kun je het beste gewoon in je hand dragen, of over je schouder. Wissel wel steeds van schouder. Of neem gewoon een kleinere tas 😉

2527200986_71197fae16_o

Skinny jeans

De skinny jeans is al heel wat jaren helemaal in. Zo’n lekker strakke broek is echter helemaal niet lekker. Je zit helemaal ingesnoerd, van je middel tot je kuiten en je kunt niet echt normaal lopen (als je broek echt te strak zit dan). En als je niet goed kunt lopen, dan kan je lichaam de klappen van het lopen niet normaal opvangen. Dat is slecht voor je gewrichten. Een strakke riem dragen op een skinny jeans is nog erger. Je knelt heel je benen af.

Mogen we dan helemaal niks meer?

Natuurlijk wel. Je mag dragen wat je wilt. Maar doe het met mate. Te strakke kleding is voor niemand lekker, ook al ziet het er nog zo leuk uit. Bovendien heb je na het lezen van dit artikel misschien weer een goede reden om een nieuwe garderobe te gaan shoppen. En dat is ook leuk, toch?

Bron artikel, bron foto 1, 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge