DSC_1304

Je leest er overal over, maar je vindt ze nergens. Ik heb het over van die gedraaide, plastic elastiekjes die ervoor zouden zorgen dat je geen knik in je haar krijgt én het zou haar- of hoofdpijn voorkomen. Ik heb ze nu eindelijk gevonden, en wel bij Etos. Ze zijn geheel toevallig van het merk Snoopy. Snoopy noemt ze “cable elastics”. Klik verder voor een review.

DSC_1303

Gedraaide elastiekjes van plastic?

Een tijdje geleden las ik er al over. Gedraaide elastiekjes, van plastic, die de hemel op aarde zouden zijn. Je haar maak je er heel fijn mee vast, en het blijft nog goed zitten ook. Toch krijg je er geen haarpijn of hoofdpijn van, en als je het elastiekje weer uit je haar haalt, dan heb je geen lelijke knik in je haar. Klinkt ideaal!

Mijn zoektocht naar deze elastiekjes

Je kunt de elastiekjes al een tijdje kopen bij dure kappers of speciale webshops (of bij Action, maar die schijnen niet prettig te werken), maar omdat ik niet wist of het voor mijn dikke en über gladde haar (allerlei speldjes en klemmetjes glijden er zo weer uit) zou werken, besloot ik te wachten tot ik de elastiekjes bij de drogist zou kunnen kopen. Dan kun je het namelijk in de winkel al even goed bekijken en voelen én je hebt niets te maken met verzendkosten of retouren als het enorm tegenvalt. Mijn zoektocht voerde mij langs iedere drogisterij die ik tegen kwam. Ik moest en zou die geweldige plastic elastiekjes vinden.

DSC_1318

Gevonden: Cable Elastics van Snoopy

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik ze na maanden eindelijk vond; bij Etos. Ze waren van Snoopy. Oké. Elastiekjes van Snoopy zijn misschien niet iets wat past in het plaatje van een 25-jarige dame. Maar dit is anders. Dit zijn de elastiekjes die ik wilde! Dus ik heb ze gekocht. Kan mij het schelen dat ze van Snoopy zijn. Dat staat alleen maar op de verpakking en niet op de elastiekjes zelf.

Prijs en verpakking

Ik kocht een 3-pack met drie elastiekjes in drie verschillende kleuren: wit, zwart en roze. Deze 3-pack kostte bij Etos € 2,99 – prima dus om te checken of het iets is. Leuk extraatje aan de verpakking is, dat er een klein Snoopy-sleutelhangertje bij zit. Leuk voor de kids of fans. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen.

DSC_1306

DSC_1307

Het gebruik van de elastiekjes

Goed, de elastiekjes dus. Of, zoals Snoopy ze noemt: cable elastics. De elastiekjes zijn, geheel volgens mijn criteria en zoals ik ze zocht: van plastic. Ze zijn gedraaid, zoals een kabel of spiraal en je kunt ze heel ver uitrekken. Handig om een dikke staart in te verpakken dus! Tijd om hem te gebruiken bij een staart. Stiekem heb ik het witte en zwarte elastiekje al eens gebruikt voordat ik er foto’s van maakte, dit (helaas) al aan de vorm te zien.

DSC_1309

Je pakt je haar bij elkaar, pakt een plastic elastiekje en draait dit om je staart heen. Ik vind het fijn werken, maar anders. Ik heb het gevoel dat ik hem niet helemaal strak en netjes om mijn staart kan draaien, en dat voelt slordig en niet goed. Maar toch ziet het eindresultaat er wel leuk uit: lekker speels. Je kunt het elastiekje trouwens lekker vaak om je staart heen draaien zonder dat je vinger afgekneld wordt.

DSC_1310

DSC_1316

De test: is het plastic elastiekje echt zo geweldig?

En dan volgt de test. Hoe zit het plastic elastiekje en hoe blijft hij zitten? Ik zeg: goed. Mijn haar is – zoals ik al zei – enorm dik en glad, ieder goedkoop speldje of dingetje glijdt zo weer uit mijn haar. Dit Snoopy elastiekje blijft echter tegen mijn verwachting in erg goed zitten. Hij heeft op de één of andere manier heel goed grip op mijn haar.

DSC_1315

Elastiekje blijft zitten tijdens het sporten!

Voor de ultieme test hield in het elastiekje in mijn haar terwijl ik op onze crosstrainer ging staan. En ja hoor, het elastiekje bleef zeer goed zitten en mijn haar bleef nog prima zitten in de staart. En dat vind ik fijn!

DSC_1322

DSC_1323

 Na het dragen: geen pijn en geen knik

Wanneer ik het elastiekje uit mijn haar haal, heb ik geen knik – tenzij ik het elastiekje uuuuuren achter elkaar draag (bij een lange (werk)dag bijvoorbeeld). Dan zit er toch echt wel een lichte knik in mijn haar! Maar na zomaar een paar uurtjes dragen, valt mijn haar gewoon weer sluik over mijn schouders naar beneden – zonder knik. Wat wel echt waar is, is dat ik geen hoofdpijn of haarpijn meer krijg als ik mijn haar vast maak met deze plastic elastiekjes. Wat een opluchting!

DSC_1321

Geen originele pasvorm meer

De cable elastics van Snoopy komen dus goed uit de test. Ik ben er blij mee, en dat maar voor 3 euro. Het enige jammere is, dat ze niet meer goed in hun originele pasvorm terugspringen na gebruik. Ik kan er aan draaien en trekken wat ik wil – het lukt me niet meer. Maar aan de andere kant: is dat heel erg? Ik vind van niet.

Nooit meer iets anders!

Ik merk dat ik – wanneer ik mijn haar in een staart wil dragen – steeds weer naar deze elastiekjes grijp. Het werkt en zit enorm fijn. Ik wil denk ik nooit meer iets anders!

Deze fijne, gedraaide, plastic elastiekjes zijn te koop bij Etos in een set van 3 voor  € 2,99.

8 Comments on Snoopy Cable Elastics – flexibel haarelastiekje

  1. Ik heb ze toevallig vandaag bij de Action gekocht. Meteen uitgeprobeerd natuurlijk. Vind ze ook erg fijn zitten. Hier krijg ik tenminste geen hoofdpijn van!

    • Ah, toevallig! Ja, dat ze geen hoofdpijn veroorzaken is echt zo’n groot voordeel! Ik pak denk ik nooit meer een normaal elastiekje.

  2. ik heb deze ook en ze zitten erg lekker. je kan de invisibobble ook bestellen op de site van Douglas . hoef je de deur niet uit en bestel je vanuit je luie stoel. ideaal. en je kan ook 2 geschenken gratis kiezen. ik heb ze bij Douglas gekocht. en ook Cosmo kappers verkopen ze. zij helpen je ook bij het kiezen van de kleuren als je het zelf niet meer weet en ze geven ook advies welke niet mooi bij je haar staan.ik zou gewoon eerst bestellen. kijken welke je wil. ik zou voor bruin,blauw,roze, wit, geel en doorzichtig gaan dan heb je er gelijk 6 pakjes, is even dertig euro maar dan kan je wel even mee vooruit. en ze blijven heel lang goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge