IMG_4616

Oktober is daar. Woei, wat snel opeens. Ik weet nog dat ik hoopte dat we een lekkere zomer zouden krijgen, en nu is die alweer bijna voorbij. De maand oktober staat voor mij altijd in het teken van veel gebak, slingers en andere gezelligheid. Kijk je mee?

IMG_4626

Okboter

De maand oktober is me er eentje. Jaren geleden – toen ik mijn typediploma net had gehaald – door mij altijd liefkozend geschreven als Okboter. Ik had mijn typediploma met vlag en wimpel gehaald, maar die tiende maand van het jaar kon ik nooit meteen foutloos schrijven. Ik heb mijn vader eens een op de computer ontworpen verjaardagskaart gegeven met deze klassieke fout. Leuk.

IMG_8412

Ik ben deze maand jarig!

Oktober staat voor mij dus in de maand van slingers, feest en andere gezelligheid. Dat komt bijvoorbeeld omdat ik deze maand jarig ben! Yeah. Maar dat is niet alles. Ook mijn vader is deze maand jarig, mijn moeder is jarig en de oma van mijn vriend is in oktober jarig. Wat een feestmaand! Dat wordt veel feest vieren, cadeaus uitpakken, maar ook cadeaus kopen, taarten bakken, gebak eten en vooral: genieten van de gezelligheid. Zo’n verjaardag is namelijk zo voorbij!

IMAG2458

IMG_8419

Eten en bakken

Ik ben dit jaar op dinsdag jarig. Een dag waar je niets mee kunt. Mijn vriend en ik gaan ‘s avonds sjiek uit eten in Breda (minder sjiek mag van mij ook – wil hij niet – oké) en voor familie en vrienden vier ik mijn verjaardag denk ik het weekend na mijn verjaardag. Ik bak dan het liefste zelf een taart, appelflappen of muffins. Ik vind het echt leuk om mij voor zo’n moment uit te sloven.

IMG_4545

Vroeger: herfstvakantie in het Heijderbos

Als ik terug denk aan wat oktober vroeger voor mij betekende, denk ik alleen maar aan onze herfstvakanties in Center Parcs. Ieder jaar gingen mijn vader, moeder, broertje en ik in de herfstvakantie naar Center Parcs. We gingen niet altijd naar hetzelfde park, maar de meeste en leukste herinneringen heb ik aan het Heijderbos. Dat was en is een heel erg leuk park, met een mooi zwembad, Jungle Dome (lekker slingeren en mooie vogels zoeken) en het park staat middenin het bos. Ik vind het bos fijn, helemaal in de herfst met alle oranje blaadjes die onder je schoenen knisperen. En dan die geur! Heerlijk. ‘s Avonds gingen we dan lekker uit eten en daarna cocoonen in het huisje. Wat was dat een fijne tijd. Sjoerd en ik zijn laatst nog terug gegaan naar het Heijderbos, het was toen net alsof ik terugging in de tijd!

IMG_4529

Wintertijd

Tegenwoordig staat oktober voor mij dus veelal in het teken van verjaardagen. Maar verder is oktober een maand zoals alle anderen. De dagen worden korter, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen en de wintertijd komt er aan. Wat dat betreft is oktober ook maar gewoon oktober.

1 Comment on Hoi Oktober!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge