DSC_1366 (2)

Hallo, hier spreekt mevrouwtje Theeleut! Ik drink graag en veel thee, vooral nu het wat kouder wordt. Lekker ‘s avonds met een kopje thee op de bank tv kijken. Heerlijk om lekker warm te worden en de dag af te sluiten. Vandaag laat ik je mijn theecollectie zien, want zo mag ik het onderhand wel noemen!

Ik ben echt een theemens. Je hebt mensen die van koffie houden en mensen die van thee houden. Ik ben zo’n laatste type. Ik vind koffie echt niet lekker, en thee des te meer. Ik drink het hele jaar door thee, behalve als het zo’n 30 graden is buiten. Dan ben ik al warm genoeg!

DSC_1431

DSC_1434

Soms heb ik dagen dat ik opsta met thee en ga slapen met thee. Ik moet ook nog eens ongelooflijk snel plassen als ik thee heb gedronken, dus jij kunt je voorstellen hoe mijn nacht eruit ziet als ik voor het slapen ga een hele pot thee heb leeggedronken. Maar het is zo gezellig en zo lekker.

DSC_1362 (2)

DSC_1364

In onze keuken hebben wij een kast die (achter het deurtje) helemaal bestaat uit lades. Je kunt die lades heel gemakkelijk naar voren trekken en dus ook gemakkelijk bij hetgeen wat achterin de lade ligt. Zodoende heb ik één la die helemaal vol zit met doosjes thee; van voor tot achter zit hij vol en ik drink regelmatig een smaakje uit ieder doosje. Lekker afwisselen, mmm.

DSC_1365

DSC_1367

Ik heb niet echt één bepaalde soort of smaak die bij mij past. Ik vind gewone thee lekker, maar ook vruchtenthee of groene thee. Onze theelade is dus ook heel gevarieerd gevuld. De laatste toevoeging aan de theelade zijn Slaap Lekker-thee en Ontspanning-thee van Pickwick, maar die smaakjes (of eigenlijk: de geuren) vind ik niet zo lekker. Ik kan er niet ontspannen van worden als ik die geur ruik. Gelukkig smaakt de thee ervan wel aardig, dus dat scheelt. Maar geur is ook zo belangrijk!

DSC_1375

DSC_1375

Mijn lievelingsthee op dit moment is de Blueberry Muffin van Lipton. Ik heb die smaak thee voor het eerst geproefd bij een tante van Sjoerd en ik kreeg er al meteen een heel gezellig en warm gevoel bij. Is dat gek dat een smaak zulke gevoelens kan oproepen? Ik vond de thee in ieder geval zo lekker, dat ik hem nu thuis ook vaak drink. Hele potten thee gaan er door heen. Aan de lopende band drink ik ‘m, kun je wel zeggen. Ik vind ‘m zo lekker!

DSC_1388

Pasgeleden heb ik nieuwe schaaltjes gekocht om een theezakje op te laten uitlekken. Ik vind deze schaaltjes zo leuk, dat ik hier binnenkort een apart artikel over ga maken.

Bedankt voor het lezen en een fijne dag vandaag!

1 Comment on Ik ben een theeleut

  1. Hier nog eentje die geen koffie lust maar wel thee! Maar ik drink eigenlijk alleen thee zodra het weer wat kouder wordt (nu dus).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge