Varen tips Monster Beats Headset 6

Yes, eindelijk is het zomerse weer daar! En het is voor velen nog eens vakantie ook! Heerlijk. Met deze fijne temperaturen gaan Sjoerd en ik graag varen en dat deden wij ook pasgeleden. Toen was het iets minder mooi weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat neem je nou mee als je een dagje gaat varen? Wij namen tijdens ons dagje varen de volgende items mee.

Meenemen op de boot

Wat je meeneemt als je een dagje gaat varen, begint natuurlijk met de vraag: huur je een boot of heb je een boot? Als je een boot gaat huren, dan neem je waarschijnlijk als eerste eten en drinken mee en daarna de rest. In ons geval heeft een familielid van ons een boot; wij hoefden daarom niet te zorgen voor eten en drinken. Dat was aanwezig. Wel namen wij mee: leesvoer, muziek, bescherming en verfrissing, zonnebril en een goed humeur!

Varen tips Monster Beats Headset 1

Leesvoer: De Verwarde Cavia

Leesvoer – boeken of tijdschriften – zijn ideaal voor aan boord: lekker lezen terwijl je geniet van het water om je heen. Ik las De Verwarde Cavia van Paulien Cornelisse.

Ik vind Paulien Cornelisse ontzettend grappig. Het verhaal gaat over Cavia, een cavia die op een afdeling Communicatie werkt en is gespecialiseerd in het ordenen van haar punaises en het aan elkaar nieten van haar post-its. Ook googlet Cavia graag, onder werktijd, naar enge ziektes.

Cavia haar bestaan is eigenlijk zó nutteloos en ook weer zó grappig, dat het verhaal mij steeds weer boeide. Vooral de vraag die ik had: betreft het hier inderdaad een echte cavia of is het een metafoor? Het is echt een leuk en luchtig boekje, leuk om te lezen op een bootje!

Varen tips Monster Beats Headset 3

Muziek: Monster Beats Headset By Dre urBeats

Een fijn muziekje mag onder het varen natuurlijk niet ontbreken. De meeste boten hebben denk ik wel een radio aan boord, maar het is ook leuk om in Spotify een eigen (offline) playlist te maken en op het water te genieten van je eigen geselecteerde muziek. Met de urBeats headset By Dr Dre is dat alvast geregeld. Je plugt ze in in bijvoorbeeld je telefoon, start de muziek, en: genieten maar!

Varen tips Monster Beats Headset 5

De headset, die geleverd wordt met diverse maten fijne oordopjes zodat de oortjes altijd passen, geeft de muziek een fijne bas en met het handige clipje kun je het snoertje van de headset overal aan bevestigen, van shirt tot pareo. Na afloop berg je de oortjes handig op in het bijgeleverde bewaartasje.

Varen tips Monster Beats Headset 4

Beschermen en verfrissen: zonnespray en deodorant

Je verbrandt nergens zo snel als op of aan het water. Water werkt als een spiegel op de zon. Het is dan ook zaak om goed te smeren onderweg! Vooral als het lekker zonnig is en je de hele dag op het dek bent. En de okseltjes moeten natuurlijk ook fris blijven met een dagje varen. Vandaar de deodorant. Ik ben tegenwoordig fan van zonnespray en deodorant van Nivea.

Varen tips Monster Beats Headset 8

Extra tips voor een dag varen

Om een dag varen helemaal perfect te maken, vind ik de volgende items ook erg handig om mee te nemen:

 • Zonnebril
 • Zonnehoed: zodat mijn hoofdhuid beschermd blijft, ik smeer dus geen zonnebrandcrème in mijn haar
 • Fotocamera
 • Puzzelboek: als het leesvoer uit is
 • Verrekijker
 • Dekentje om op te zitten: soms kan het dek van een boot nogal hard zijn
 • Bootschoenen of schoenen waarmee je niet van boord glijdt
 • Slippers voor tijdens het zonnen: je tenen moeten natuurlijk ook bijkleuren en dat lukt niet als je voetjes verstopt zitten in antislip bootschoenen
 • Labello: ook de lippen moeten worden beschermd tegen de zon!
 • En last but not least: uiteraard neem je ook gezelligheid en mede-genieters mee aan boord

De laatste keer dat Sjoerd en ik gingen varen was het niet echt mooi weer, dus wij namen niet alles van het lijstje mee, maar de basics wel.

VS aug 12

Terugblik

Nog even een terugblik op vorig jaar, toen wij het beter troffen toen we gingen varen….

Dit artikel is geschreven in samenwerking met gsmpunt.nl

1 Comment on Tips voor een dagje varen | Wat mee aan boord?

 1. Ik ben er het helemaal mee eens dat bootschoenen een must voor het varen zijn! Ik heb een oude boot, en ik vind het geweldig om een dagje op de boot in het weekend door te brengen! Maar ik moet het verkopen omdat ik naar een ander land ga wonen. Hopelijk verkoop ik het aan een aardig persoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge