De Hoop op d'Swarte Walvis 1

Hoi! Een paar weken geleden waren Sjoerd en ik een weekendje in Zaandam. We verbleven in een historische B&B midden op de Zaanse Schans, B&B Heerlijck Slaapen, en we dineerden in een erg leuk restaurant. Na de klik zie je de foto’s. De foto’s zijn wel een beetje troosteloos, maar dat was het weer helaas ook. Toch hebben we genoten!

Zaanse Schans

De Zaanse Schans, bekend om de molens, groene houten huisjes en fijne gezellige sfeer, ligt bij Zaandam. De moeder van Sjoerd woont enigszins bij Zaandam in de buurt, en we wilden een verjaardagsbezoekje aan haar graag combineren met een nachtje Zaandam.

We zochten eigenlijk naar een hotel in Zaandam, maar toen mijn speurneus viel op een B&B midden op de Zaansche Schans, was de keuze snel gemaakt!

Heerlijck Slaapen 3

Bed & Breakfast Heerlijck Slaapen

Sjoerd en ik verbleven van zaterdag op zondag bij Bed en Breakfast Heerlijck Slaapen. Wat een leuke en snoezige B&B is dit. De B&B bestaat uit drie historische huisjes, die al een paar honderd jaar oud zijn. De geschiedenis spat er vanaf. Alle huisjes zijn heel netjes onderhouden en de eigenaren zijn ontzettend vriendelijk.

Heerlijck Slaapen 4

Sjoerd en ik overnachtten in huisje De Swarte Walvis. Ons huisje was knus en gezellig ingericht en had als verrassing een hoger gelegen slaapkamer, waar we vanuit bed over rivier De Zaan keken. Super leuk!

Heerlijck Slaapen 1

Heerlijck Slaapen 2

De Hoop op d'Swarte Walvis 2

Diner: De Hoop Op d’Swarte Walvis

Op zaterdagavond gingen Sjoerd en ik een paar deuren bij de B&B vandaan uit eten, namelijk bij restaurant De Hoop Op d’Swarte Walvis. Het restaurant kreeg op internet zeer goede recensies en ook de menukaart – die ik van tevoren even had uitgecheckt – stond vol met smakelijke gerechten. Omdat we zelfs geen keuze konden maken in wat we wilden eten, namen we een vier gangen verrassingsmenu. We kregen allemaal lekkere dingetjes voorgeschoteld en vonden het erg geslaagd.

Heerlijck Slaapen 5

Zaanse Wandeling

De volgende ochtend checkten we, na een ontbijt in de gezellige ontbijtzaal, uit in de B&B en maakten we ons op voor een wandelingetje over de Zaanse Schans. Want we waren er niet voor niets!

Zaanse Schans 1

Zaanse Schans 2

Zaanse Schans 3

Genoten in Zaandam

Het was erg nat en koud buiten, we waren daarom vrij snel klaar met ons rondje (letterlijk en figuurlijk). Toch was het leuk om het allemaal even gezien te hebben en een sprong terug in de tijd te maken op de Zaanse Schans. Echt een aanrader! We gaan zeker nog eens terug, maar dan in de zomer, voor de optimale toeristische beleving 😉

2 Comments on Weekend Zaandam: B&B Heerlijck Slaapen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge