Marktplaats

Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje van een bezoeker dat één van mijn foto’s werd gebruikt in een productadvertentie op Marktplaats. Een advertentie die niet van mij was. Ik vond het een hele eer en zo, maar dit was nou ook weer niet de bedoeling.

Hoi, Marktplaats

Want de beste adverteerder had niet aan mij gevraagd of hij mijn foto mocht gebruiken. En wat dat betreft ben ik een principe-mens: zoiets wil ik niet. Ik nam via diverse kanalen contact op met Marktplaats om de foto offline te krijgen. Ik moest vervolgens een aantal formulieren invullen en de originele foto toesturen, om te bewijzen dat ik echt de eigenaar van de foto was. Dat mijn naam gewoon in de foto stond, hadden ze stiekem niet gezien, denk ik 😉

DSC_0120

Deze foto is van Volg Suzanne

Nu was er geen man overboord hoor, want het was maar een foto van een kleed. Maar het ging mij om het principe. De adverteerder had mij niet om toestemming gevraagd om dit prachtig mooie sfeerbeeld te mogen gebruiken.

Gelukkig zet ik altijd mijn naam in de foto’s die ik zelf maak. En die had de adverteerder laten staan in de advertentie. Soort onbewuste bronvermelding. Het is voor mij daarom een bevestiging dat het de moeite waard is om mijn naam in mijn foto’s te zetten. En doe dat zelf ook vooral, zet je naam onder of door een foto. Want wat van jou is, moet van jou blijven.

Oh, en de advertentie is inmiddels offline. Maar niet door optreden van Marktplaats heb ik begrepen. Ik denk dus dat de verkoper het kleed gewoon verkocht heeft. Maar wat wil je ook, met zo’n aantrekkelijke foto erbij 😉

Liefs,
Suzanne

4 Comments on Als je foto even geleend wordt

  1. Niet netjes van die persoon. Ik denkt dat ik hem zelf hadden gecontact of hij de foto wilde verwijderen van marktplaats. Gelukkig is het nu van marktplaats af 🙂

    • Gelukkig wel 🙂 Maar niet dankzij de hulp van Marktplaats en dat viel me wel een beetje tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge