DSC_0841

Hoi! Over een paar weken is het kerst en vlak daarna zitten we alweer in het nieuwe jaar. Het leek me leuk om mijn plannen voor het komende jaar voor je op een rijtje te zetten. Natuurlijk staat trouwen met Sjoerd in het lijstje, maar wat nog meer? Ik tel af van tien tot één. Lees je mee?

10. Huishoudelijke klusjes sneller oppakken

Ik vind het bijvoorbeeld niet leuk om de keuken te soppen of de afzuigkap vetvrij te maken, maar het zijn dingen die wel moeten gebeuren. En in het komende jaar wil ik minder uitstellen. Want van uitstel…

9. Een informatiegesprek plannen over ooglaseren

Ik heb vrij slechte ogen en hoewel ik al jaren lenzen draag, is dat voor mij niet de ideale oplossing. Ook een bril zie ik niet zitten (leuk grapje). Ik wil in het nieuwe jaar eens een gesprek aanvragen bij een ooglaserkliniek. Ooglaseren lijkt me doodeng, maar wie weet ga ik het gewoon doen.

8. Op cruisevakantie gaan

Ik hoor het om mij heen steeds vaker: mensen die een cruisevakantie hebben gemaakt. En dat lijkt me ook wel eens lekker om te doen! Ik wil nog graag een keer naar Zuid-Frankrijk of Italië en dat kan mooi met bijvoorbeeld een Middellandse Zee cruise. Lekker met de neus in de wind en voorzien van alle gemakken varen naar mooie plaatsen op de wereld. Sjoerd is sowieso ook echt een watermens, ik denk dat hij meteen met mij mee zou gaan.

Catrice Honey Blossom kwastje 02

7. Kleiner budget voor make-up en verzorgingsproducten

Ik heb teveel make-up en teveel verzorgingsproducten. En dat is niet goed voor een mens. Maar ja, steeds als er weer een nieuw product in de schappen ligt – een mascara die the bomb schijnt te zijn, een fijne crème of een kleur nagellak die ik nog niet heb – moet ik het hebben. Het gevolg is dat ik mezelf bijna tot een volwaardige aanbieder van Essence of Nivea mag kronen, en dat mijn laatjes in de badkamer uitpuilen. Ik ga in het nieuwe jaar daarom beter afwegen of ik bepaalde producten echt nodig heb. Beloofd.

6. Fotoboeken maken bijhouden

Ik vind het erg leuk om fotoboeken te maken. Want dan kun je zo lekker door je foto’s bladeren. Maar: dan moet ik die boeken wel maken! Ik ben nog bezig met een fotoboek van een vakantie in 2013 en ook moet ik nog foto’s van 2014 verwerken. Jaaa, ik moet het wel bijhouden!

5. Naar de kapper en schoonheidsspecialiste gaan

Ik zorg goed voor mezelf, maar het kan beter. Ik mag wel iets vaker naar de kapper en de schoonheidsspecialiste gaan. Een afspraak met de kapper kan ik zelfs online inplannen, dus hoe makkelijk is dat? Heel makkelijk. Nu nog doen…

4. Boeken lezen

Ik ben dol op lezen en ik heb genoeg nieuwe leesboeken liggen, maar ik pak die boeken vrij weinig. Er komt steeds iets anders tussendoor. Soms ben ik verslingerd aan een boek (dat is vaak zo met de boeken van Esther Verhoef) en dan lees ik ‘m zo uit, maar dat komt weinig voor. Ik moet vaker lezen!

3. Niet druk maken om wat anderen van mij vinden

Ik denk altijd na voor anderen. Ik weet wat ze over mij denken en wat ze van mij vinden. En daar maak ik me dan druk om. Maar feitelijk maakt een ander zich vaak helemaal niet druk om mij. Dus waarom zou ik dat dan wel doen?

2. Tijd vrij maken voor elkaar

De tijd vliegt en Sjoerd en ik moeten soms even pas op de plaats houden. Gezellig samen uit eten gaan of naar de bioscoop gaan doen we te weinig. En dus is het vaak werken-eten-slapen-werken-eten-slapen. Ik wil in het nieuwe jaar meer gaan ontspannen en meer tijd voor elkaar maken.

VS aug 59

1. Trouwen met Sjoerd ♥

We zijn aangekomen bij de nummer één! En daar staat natuurlijk: trouwen met Sjoerd (zonder broodje haring). In juli 2016 is de grote dag. We trouwen op de dag dat we vijf jaar samen zijn. Romantisch he. We zijn al best een eind met de voorbereidingen en ik kan niet wachten tot onze trouwdag daar is. Ik besef me nu trouwens ook dat dit mijn laatste jaar is als “vriendin van”!

Zo, dat zijn alvast mijn plannen voor het nieuwe jaar. Ik denk dat ik deze plannen best waar kan maken. Ik ga mijn best doen, zeker wat betreft de ontspanning.

Heb jij al plannen voor 2016?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met CruiseReizen.nl.

8 Comments on 10x Plannen voor 2016

  1. Wat een fijne vooruitzichten Suzanne!

    Ik heb gisteren ook mijn lijstje doelen voor 2016 neergepend, nu nog zorgen dat ze uitgevoerd raken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge