IMG_0986

Jammie, lekker voor bij de barbecue: een satéprikker met een bolletje mozzarella, een cherrytomaatje en een blaadje basilicum. Simpel, maar toch heel erg lekker. Ik laat je zien hoe je dit in een handomdraai maakt.

 IMG_1001

Wat heb je nodig:

– Mozzarella
– Cherrytomaatjes
– Basilicum
– Platte satéprikkers
– Peper en zout

Hoeveel je van alles nodig hebt, hangt helemaal af van hoeveel stokjes je wilt maken. Je kunt ongeveer rekening houden met drie stokjes per persoon.

IMG_1002

Ik wist eerst niet goed wat voor mozzarella ik wilde hebben, maar ik wist dat ik bolletjes wilde in plaats van zo’n grote “worst” die je dan in plakjes snijdt. Uiteindelijk koos ik voor een zakje van Galbani met mini-bolletjes en deze zijn precies wat ik zocht. Net zo groot als een cherrytomaatje, dus dat is goed!

IMG_1003

Bij de Jumbo kocht ik maar meteen een plant Basilicum. Het potje had ik eerder gekocht bij Ikea en kon ik nu mooi gebruiken!

De prikkers maken

Het is heel simpel: rijg aan elke prikker een tomaatje, bolletje mozzarella en een blaadje basilicum. Je kunt ook meerdere bolletjes of meerdere tomaatjes aan een stokje doen, en variëren met de volgorde. Net wat je leuk vindt. Ik heb ervoor gekozen om ieder stokje verschillend te maken, dat vond ik wel leuk staan!

IMG_0992

Als je klaar bent met rijgen, leg je stokjes dan in een schaaltje of waar je ze op wilt presenteren. Strooi er wat peper en zout over heen.

IMG_0991Klaar! Genieten maar. Dit zorgt lekker voor een frisse bite naast al dat vlees. Eet smakelijk!

1 Comment on Barbecuesnack: Mozzarella met tomaat en basilicum

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge