DSC_0353

Dit weekend zijn in Etten-Leur de Leurse Havendagen. Aangezien wij vlakbij de Leurse haven wonen, nemen we daar natuurlijk een kijkje! Gisterenavond was de boel omgebouwd tot Leurse Montmartre, en net als in Parijs waren er schilders, portrettekenaars en heel veel gezelligheid. We kochten ook iets!

Mijn vriend en ik gingen eigenlijk alleen maar te voet boodschappen doen en we liepen op de heenweg even langs de kraampjes. Gewoon, om even de sfeer te proeven en even te kijken. Er waren kraampjes met sieraden, kaarten, tekeningen, schilderijen… En bij één van die kraampjes met schilderijen zagen we een doek met een koe (of stier). En die koe zei moe, tegen ons. Maar ja, we moesten boodschappen doen, dus we liepen maar door.

De koe bleef alleen zó in onze hoofden hangen, dat we na het boodschappen doen snel terug gingen naar het kraampje, om de koe op te halen!

DSC_0348

En wat is hij leuk. We zijn blij dat we hem hebben gekocht! We gaan de koe in de keuken ophangen, daar hebben we nog een mooi plaatsje voor ‘m vrij.

Het doek is trouwens 50 x 50 cm en geschilderd door een mevrouw hier uit de buurt, ze exposeert ook wel eens in het Leurse trouwkerkje. Iets om in de gaten te houden. Haar stijl is heel erg leuk!

DSC_0350

De Leurse Havendagen duren nog tot en met maandag (Tweede Pinksterdag). Vandaag is er een paardenmarkt, morgen de grote Jaarmarkt en maandag komt de WC Experience naar Etten-Leur! Kun je het geloven? Geniet van je weekend!

1 Comment on Leurse Havendagen 2014: Koe op canvas

  1. Blij te zien dat jullie zo blij zijn met de koe, heb hem ook met veel liefste geschilderd. Zodat hij in jullie huis veel liefde door kan geven. Heel veel geluk samen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge