DSC_0302

Besparen op make-up is altijd leuk, vooral als je er niet teveel voor hoeft in te leveren. Ik deel enkele eigen tips met je, variërend van hoe je langer met bepaalde make-up kunt doen, tot alternatieve producten voor specifieke make-up. Kijk je mee naar mijn persoonlijke make-up bespaartips?

DSC_0180

Foundation mengen met dagcrème

Een goede tip om langer met je (dure) foundation te kunnen doen: verdun de foundation met dagcrème. Ik heb bijvoorbeeld een vloeibare foundation, en naast een klein tipje foundation gebruik ik ook een tipje dagcrème. Ik meng deze op mijn wijsvingers met elkaar, en breng het mengsel dan met mijn vingers aan op mijn gezicht. Ik heb zo voldoende product en voldoende dekking, maar ik doe wel langer met mijn foundation. Nog een voordeel: de foundation ligt niet als een pannenkoek op mijn gezicht.

Schrale lippen insmeren met boter

In de winter krijg je al gauw schrale lippen. Die koude, gure wind langs je mond is niet echt lekker en dat merk je dus! In plaats van te smeren met Labello, kun je ook boter aanbrengen op je lippen. Boter heb je toch altijd in huis, en dat werkt in principe hetzelfde als Labello. Boter prikt bij mij wel een klein beetje als ik het net heb aangebracht en het blijft iets minder lang zitten, maar ik vind het een goed alternatief voor Labello.

DSC_0191

Oogschaduwbasis vervangen door dagcrème

Oogschaduwbasis is een fantastisch product; het zorgt ervoor dat oogmake-up de hele dag (of in ieder geval: lang) blijft zitten. Ik heb gemerkt dat dagcrème ook heel goed werkt om je oogschaduw op zijn plaats te houden. Het werkt natuurlijk iets minder goed dan echte oogschaduwbasis, maar een crème onder je oogschaduw aanbrengen – en dan gelijk je oogschaduw er over heen aanbrengen, dus de crème niet eerst laten intrekken – helpt toch een klein handje. Let op dat je dagcrème of oogcrème gebruikt, andere crèmes moet je zeker niet in de buurt van je ogen gebruiken. 

Haar wassen met wasverzachter in plaats van crèmespoeling

Een keer gehoord op een familieverjaardag: lange lokken die snel klitten, kun je heel goed wassen met wasverzachter. Haar wordt daar heel zacht van (logisch eigenlijk), en de borstel glijdt er dan zo doorheen. Ik denk dat je de wasverzachter beter niet te dicht op je hoofdhuid kunt aanbrengen, omdat het daar misschien toch iets te agressief voor is, maar voor de punten lijkt het me prima! En wasverzachter heb je ook altijd in huis, dus dat is weer een bespaartip! Ik heb dit trouwens zelf nog niet geprobeerd.

DSC_0270

Ik heb ook nog enkele make-up bespaartrucjes verzonnen en geprobeerd die minder succesvol waren:

Wenkbrauwgel vervangen door haargel

Ik gebruik graag wenkbrauwgel; de wenkies blijven er toch iets beter door in model zitten. Ik heb eens geprobeerd om de wenkbrauwgel te vervangen door haargel (pa, vriend of broer hebben altijd wel gel in de kast staan), maar mijn wenkbrauwen werden daar gewoon hard van. Bovendien kon ik de gel niet goed doseren – ik gebruikte dus te veel – en dat voelde niet goed. Haargel op de wenkbrauwen smeren is dus geen goed idee.

Benen scheren zonder scheergel

De meeste scheermesjes van tegenwoordig hebben een extra gel in het kussentje verwerkt zitten, waardoor er na het scheren een zacht gellaagje op je huid achterblijft. Dit werkt echter niet zo goed als beloofd wordt, want toen ik een keer een stukje van mijn been probeerde te scheren zonder scheergel, leek mijn mes niet vooruit te komen. Heel ruw voelde het aan. Ik bespaar daarom niet op scheergel. Ik ben trouwens blij dat ik dat nooit bij mijn oksels geprobeerd heb, ik denk dat ik mijzelf helemaal open gehaald zou hebben.

DSC_1584

Zelf verzonnen bespaartips

Zo. Dit waren mijn persoonlijke bespaartips, zelf verzonnen en uitgeprobeerd (op de wasverzachtertip na dan). Fijne dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge