Eetdagboek VS hoofdfoto 1

Hoi! Een nieuwe week: tijd voor een nieuw eetdagboek! De eerste editie van mijn eetdagboek was heel goed gelezen, leuk! Vandaag laat ik je zien wat ik in de afgelopen tijd heb gegeten, variërend van een broodje zalm met zeezoutchips tot een zomerse salade. Kijk je mee?

Mijn vorige eetdagboek was trouwens van één hele week, maar deze keer heb ik gewoon wat recepten voor je verzameld van gerechten die ik in de afgelopen paar weken heb gegeten.

Eetdagboek VS salade

Zomerse salade

Met dat lekkere weer van de afgelopen tijd was eigenlijk maar één ding echt lekker: een frisse salade. Ik maakte deze salade van van alles en nog wat: sla, tomaat, avocado, paprika, eitjes, komkommer, een sjalotje en verder wat olie, peper, zout en croutons. Jammie! Toen ik een appel over had, zat er ook een appel doorheen. Lekker fris was dat!

Eetdagboek VS lunch

Lunch

Mijn lunch, op mijn werk maar ook thuis in het weekend: twee boterhammen met kaas en cervelaat en een kop groene thee. Thuis had ik er ook een glas Optimel bij.

Eetdagboek VS pasta met garnalen

Pasta met prei en garnalen

Een recept dat ik ontdekte bij het Voedingscentrum: strikjespasta met prei, garnalen en crème fraiche als sausje. Lekker en nog gezond ook.

Eetdagboek VS noodlessoep

Noodlessoep

Noodlessoep naar het recept van een oud-collega van mij: bouillon met kerriepoeder en ketjap, daarna kip erbij (peper en zout bij de kip) en Chinese of Japanse wokgroenten. Voor wat extra pit sambal. Noodles erbij en klaar!

Eetdagboek VS kip groente rijst

Kip met rijst en groenten

Het is wel veel kip deze keer. Maar kip is het meest veelzijdige stukje vlees, toch? We aten kip met wokgroenten, in een Hawaï sausje van Knorr Chicken Tonight. Lekker makkelijk.

Eetdagboek VS eiwrap

Eiwrap à la Foodgloss

Eén van mijn favoriete recepten van Foodgloss: een wrap van ei met kip, avocado en rucola. Afgetopt met een beetje chilisaus. Volgens het officiële recept moet er nog een tomaatje bij, maar die doe ik er eigenlijk nooit bij 🙂 De wrap hoor je eigenlijk op te rollen, maar dan valt alles er tussenuit bij mij. Dus ik eet ‘m lekker zo.

Eetdagboek VS kip banaan rijst

Bananenschotel met kip en rijst

Een recept dat ik van mijn schoonmoeder kreeg en zij weer van vrienden: een bananenschotel met kip en rijst. Je kookt de kip eerst gaar in bouillon (twee kipfilets voor twee personen), daarna snijd je de kip in blokjes en legt de blokjes in een ovenschaal. Italiaanse kruiden er over. Vervolgens snijd je vier overrijpe bananen in partjes en die leg je over de kip. Klop vervolgens een bekertje slagroom op en schep hier wat chilisaus doorheen. Doe dit over de banaan. Schuif de ovenschaal een half uurtje in de oven (heteluchtoven op 180 graden). Kook er ondertussen rijst bij en dit heerlijke gerecht is geboren! Ik vind het net een fantasierecept, maar het is één van Sjoerd zijn favorieten.

Eetdagboek VS broodje zalm

Broodje zalm met zeezoutchips

Heb je ook iets met vis? Ja hoor, ik heb ook iets met vis. Een pistolet belegd met een sausje van mayonaise, mierikswortel en bieslook. IJsbergsla erbij, zalm er bovenop en aftoppen met komkommer. De chips hoort er echt bij, volgens het officiële recept. Lekker hoor.

Zo, ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren. Ik blijf mijn gerechten fotograferen, zodat ik weer leuke en lekkere dingetjes voor je heb voor een volgende editie. Happy Monday!

2 Comments on Eetdagboek #2: Eiwrap, broodje zalm, zomerse salade

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge