Sushi Merlina 2

Hoi! Ik vind het leuk om te koken en om nieuwe dingen uit te proberen. Ik maak vaak een foto van mijn avondeten voor in de archieven, en waarom zou ik die foto’s ook niet met jullie delen? Zo nu en dan ga ik voor jullie een eetdagboek posten, met wat ik de aflopen week heb gegeten. Vandaag tijd voor de eerste editie!

Mijn eetpatroon

Ik eet vier keer per dag, ‘s ochtends en ‘s middags altijd hetzelfde en ‘s avonds probeer ik graag nieuwe dingen te maken. Omdat ik elke ochtend en middag hetzelfde eet, post ik geen foto’s van mijn ontbijt en lunch. Ik ontbijt momenteel met twee volkorencrackers (één met paté, één met hagelslag), rond 10 uur een boterham met paté en tussen de middag eet ik een boterham met kaas en een boterham met cervelaatworst. Origineel hè. Ik vind het gewoon zo lekker, haha.

Omdat mijn avondeten vrijwel iedere avond verschilt – behalve op vrijdag, want da’s onze frietdag – lijkt het mij het leukste om foto’s van mijn avondeten te laten zien. Here we go!

Dit dagboek begint bij vorige week zaterdag en eindigt bij vrijdag!

Shoarmasalade

Zaterdag

In het weekend eten wij zelden hele speciale dingen. Dat komt omdat ik in het weekend niet echt zin heb om te koken en daarnaast snoepen wij vaak teveel op zaterdag en zondag, waardoor we bijna geen trek meer hebben rond etenstijd. Op zaterdag maakte ik daarom een salade, en wel een shoarmasalade. Ik maakte deze salade, deels volgens het recept van Oh My Foodness. Blokjes kipfilet gekruid met shoarmakruiden, peper en zout, op een bedje van ijsbergsla met tomaatjes en komkommer. Afgemaakt met wat knoflooksaus. Ik deed er voor de sier nog wat eitjes bij. Het smaakte heel goed!

Kip drumsticks

Zondag

Zondag aten wij drumsticks met friet uit onze Airfryer en sla. De drumsticks liet ik garen in een braadzak met piri-piri kruiden. Jammie! Ik eet trouwens alleen het vlees, het vel vind ik niet lekker. Sjoerd is juist dol op het vel dus zo krijgen we toch alles op 😉 De ijsbergsla heb ik afgemaakt met komkommer in stukjes, een gesnipperd sjalotje, honing-mosterd saus en een eitje. Zo vinden wij sla het lekkerste.

Hamburger guacamole

Maandag

Eén van onze andere favoriete gerechten is een broodje hamburger met guacamole. De hamburger maak ik van gemengd gehakt, gekruid met bieslook, peper, zout en een sjalotje. De guacamole maak ik door een avocado fijn te prakken en peper en zout en een beetje citroensap er doorheen te mengen. Lekker op een kaiserbroodje uit de oven.

Kip honing salade

Dinsdag

Dat kip een veelzijdig stukje vlees is weten we nu wel, maar het is écht zo. Op dinsdag aten we kip gebaseerd op een recept van Francesca Kookt. De kip is gekruid met gember, chilipoeder en honing (en een beetje peper en zout). Lekker met schelpjespasta en een salade van eikenbladsla melange, cherrytomaatjes, rode paprika en afgemaakt met een beetje peper, zout en olie.

Andijviestamppot

Woensdag

Woensdag vielen de mussen nog net niet van het dak – de hittegolf was alweer een beetje voorbij – en toen stond er bij ons stamppot op het menu. Ik gebruik hiervoor andijvie à la crème van de AH, aangemaakt met mosterd, Provençaalse kruiden, en peper en zout. Ik kook aardappelen, maak deze fijn met boter en de stamper en ik meng hier dan de andijvie doorheen. Lekker met een vette rookworst, van Unox natuurlijk.

Sushi Merlina

Donderdag

Afgelopen donderdag gingen wij sushi-en bij Merlina in Breda. Ik had als verrassing gereserveerd bij Merlina en Sjoerd ging maar wat graag mee. Wij kiezen bij Merlina altijd voor all you can eat, maar verder dan drie (halfvolle) rondjes kwamen we niet.

Vrijdag

Vrijdag is bij ons frietdag. Ik was zo onder de indruk van mijn friet met mayo, dat ik vergeten ben een foto te maken. Maar geloof mij: ze waren geel, gezout en er lag een flinke klodder mayonaise op.

Dat was het voor nu! Binnenkort zal ik weer een eetdagboek met jullie delen. Tot vrijdag!

1 Comment on Eetdagboek #1: Shoarmasalade, sushi, honingkip

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge