DSC_0338

Hoi! Voor wie het was ontgaan: ik ben een enorme kattenliefhebber. Ik ben opgegroeid met katten en als ik op straat een kat zie lopen, moet ik hem altijd even aaien. Sjoerd en ik hebben zelf twee katten en ik ben dol op ze. Ik kon daarom niet achterblijven met de Furry Friend Tag. Ik heb ‘m vandaag ingevuld!

♥ Wat is de naam van je huisdier?

Wij hebben kater Mees en poes Mus. Ze zijn broer en zus van elkaar en zo gedragen ze zich ook wel tegenover elkaar, haha.

VS aug 3

♥ Wat voor dier is het en wat voor ras?

Mus en Mees zijn volgens mij gewoon allebei een Europese Korthaar, lekker ordinair dus.

♥ Hoe lang heb je je huisdier al?

Mus en Mees worden in april drie! Dus dan hebben we ze ook drie jaar straks. We hadden ze vanaf baby. Wat gaat dat hard zeg.

VS 671

♥ Hoe heb je je huisdier gekregen?

Ik wilde graag een kat en ik zat voor de grap op de website van het dierenasiel in Breda te kijken. En dan word je verliefd natuurlijk. Ik wilde wel het liefste twee katten, zodat ze elkaar gezelschap konden houden als Sjoerd en ik aan het werk zijn. En ik zag me toch een lief nestje voorbij komen op de website! Ik liet het aan Sjoerd zien en die werd ook verliefd. Al snel gingen we bij het nestje kijken – het waren zwerfkatjes die waren opgevangen bij een pleeggezin – en toen waren we helemaal verkocht. Een paar dagen later konden we Mus en Mees ophalen!

♥ Hoe oud is je huisdier?

Mus en Mees zijn nu 2 jaar en 5 maanden. In april worden ze dus al drie!

VS aug 82

♥ Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Mees is te stoer voor iedereen. Hij kijkt altijd alsof wij super dom zijn, maar hij laat ons maar gaan, want hij weet wel beter. We noemen Mees daarom altijd Yoda. Maar: als er chips of popcorn in het spel is, dan is Mees ineens een tweejarige kleuter. Hij moet en zal iets te pakken krijgen.

Mus springt het liefste op Sjoerd zijn schouders en loopt dan mee door het huis. Zo kan ze alles goed zien!

VS 2573

♥ Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Heel veel, het zijn echt onze kinderen.

♥ Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Ik vind het leuk dat Mus altijd miauwt als ik thuis kom en haar begroet. Het liefste is dat ze niet echt miauwt, maar piept. En ze ligt ook altijd zo lief bij Sjoerd op schoot, met haar kopje op zijn borst. Mees kan heel gek miauwen als hij boven op ons traphek aan het balanceren is. Dat is zijn Dare Devil miauwtje.

VS 1275

♥ Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

Ik noem Mus wel eens doos (als ze weer iets geks doet), Musti of Muske. Van Sjoerd mag ik haar geen Musti noemen, want dat vindt hij stom, haha. En Mees is Meeskees.

♥ ♥ Ik zou echt niet meer zonder Mus en Mees kunnen. Ze zijn natuurlijk ook wel eens vervelend, maar ik moet altijd weer lachen om die rare streken van ze. Miauw, tot de volgende keer! ♥ ♥

1 Comment on Furry Friend Tag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge