Bruiloft Sjoerd Suzanne 7

Wedding Week #6: Het is leuk om mensen die de moeite hebben genomen naar jullie bruiloft te komen, te bedanken voor hun aanwezigheid. Dat kun je doen door gewoon te bedanken, maar het is leuker om een persoonlijk bedankje te overhandigen. Maar: geef je dan een bedankje per persoon, of per stel? Wat geef je je ouders? De ceremoniemeester? En geef je de daggasten iets anders dan de receptiegasten? Genoeg vragen die kunnen onstaan rondom dit onderwerp. Sjoerd en ik hebben uiteindelijk het ideale bedankje gevonden, voor zowel onze ouders, de ceremoniemeester, de daggasten, en de receptiegasten. Een bedankje dat helemaal bij ons persoonlijke verhaal past.

Criteria voor een passend bedankje

Voordat wij tot het ideale bedankje kwamen, zijn een aantal opties de revue gepasseerd. 

  • Iets met chocola. Je kunt op internet bijvoorbeeld chocoladerepen bestellen met een gepersonaliseerde wikkel. Chocola valt bij iedereen in de smaak, maar is totaal niet handig als het op je bruiloft 40 graden is. Dan smelt alles waar je bij staat. Aangezien wij in juli trouwden en we destijds nog de illusie hadden dat het een mooie zomer zou worden, viel deze optie af.
  • Een bedankje in de vorm van een 'ding', zoals een flesje 'katerwater' of een gepersonaliseerd doosje met sterretjes had gekund. Maar wij gaven geen feest, dus katerwater was (hopelijk) niet nodig, en omdat wij in het bos trouwden wilden wij het risico op bosfik dankzij de sterretjes niet nemen.
  • Ik zat ook nog even te denken aan een zakje met 'Vergeet-mij-niet'-zaadjes, of 'Suzanne-met-de-mooie-ogen'-zaadjes, maar die zou waarschijnlijk niemand gezaaid hebben en dan leek het meer een bedankje uit mijn naam dan uit die van Sjoerd.
  • Voor onze ouders, mijn broer (hij was mijn getuige) en de ceremoniemeester wilden we een extra speciaal bedankje regelen, en dat was helemaal moeilijk!

Bedankjes per stel of per persoon?

Ook was de vraag: geven wij bedankjes per persoon, of per stel? Blijvende cadeautjes zoals een sleutelhanger zijn prima om per stel te geven, maar een chocoladereep kun je net zo goed per persoon geven. Dan heeft iedereen wat te snoepen. Ik heb uiteindelijk geteld hoeveel personen wij op onze bruiloft verwachtten, en gekeken hoeveel mensen daarvan een stel vormden. Uiteindelijk was het verschil een man of 10. Wij besloten daarom om per persoon een bedankje te geven.

Bedankjes trouwdag

Mason jar met snoephartjes

Maar wat moet je dan geven? Ineens kwam ik op het pefecte idee: glazen potjes (mason jar) gevuld met snoephartjes! Afgesloten met een gepersonaliseerd dekseltje. De snoephartjes passen helemaal bij ons, aangezien ik Sjoerd in onze date-fase ooit een paar snoephartjes heb gegeven, die samen een lieve boodschap vormden. Ware het niet dat Sjoerd was vergeten de woordjes op de hartjes te lezen, maar ze meteen op at, en tot op de dag van vandaag weet hij niet wat er op die hartjes heeft gestaan (oké, omdat jullie vast zo nieuwsgierig zijn, er stond: hoi, lief, doei of iets in die trant op).

Wij moeten daar nog regelmatig om lachen en dus waren de snoephartjes het perfecte bedankje voor onze bruiloft. Bovendien zouden die hartjes bestand zijn tegen eventuele temperaturen van 30+ graden, helemaal mooi dus! Ik bestelde de mason jars en snoepjes bij Weddingdeco.nl, met zelf ontworpen etiketjes voor op de dekseltjes erbij, en op een zaterdagmiddag heb ik alle potjes zitten vullen. Het was nog best een leuk werkje! 

Bedankje voor de gasten

De mason jars waren bestemd voor al onze gasten; voor zowel de daggasten, de receptiegasten, de avondgasten en onze ouders. 

Blond Amsterdam koffiemok bruiloft

Bedankje voor ouders, broer en ceremoniemeester

Bovenop de mason jars hadden wij voor onze ouders, mijn broer (hij was mijn getuige en enige broer) en de ceremoniemeester nog wel een extra cadeautje. In de webshop van Blond Amsterdam vond ik leuke koffiemokjes, die ik via hun atelier kon laten personaliseren met onze namen en de trouwdatum. We wilden dan een mason jar én een Blond Amsterdam mokje geven aan onze ouders, broer en ceremoniemeester. Maar zo los geven leek ons ook niks.

Ik bedacht daarom dat het leuk zou zijn om kleine dienblaadjes te kopen, hier een potje en mokje op te zetten en het dan leuk in te pakken. En dat is gelukt! Bij Xenos vond ik kleine dienblaadjes, lintjes en bedankkaartjes, bij Hema mini servertjes en bij Bruna kocht ik een rol doorzichtige folie. Zo kon ik per special one een leuk pakketje maken: ik legde een servetje op een dienblaadje, zette een potje en mokje hier naast elkaar op en ik pakte de boel in in de folie. Ik deed vervolgens lintjes om het pakketje heen en ik schreef voor iedereen een persoonlijk berichtje op een bedankkaartje, dat ik ook om het pakketje hing. Het zag er super leuk uit, en het was ook extra speciaal om te geven zo. 

Do It Yourself bedankjes

Tegenwoordig is het ook helemaal in om zelf bedankjes te maken (DIY), maar dat zag ik mezelf niet doen. Maar al met al heb ik toch aardig zelf geknutseld, door de mason jars zelf in te pakken, zelf een etiket voor op het dekseltje te ontwerpen en door zelf de cadeautjes voor onze ouders/broer/ceremoniemeester leuk in te pakken. Heb ik toch een beetje met de trend meegedaan 😉

Vanmiddag online in de Wedding Week

♥ 15.00 uur: Hoe ik mijn trouwjurk bewaar

Liefs,
Suzanne

Lees ook:

♥ Samenstellingen groepsfoto's gasten
♥ Onze muziekkeuze & liedjestips
♥ Opzet draaiboek en dagplanning

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge