Trouwjurk bewaren paspop 7

Wedding Week #7: Een van de leukste dingen van onze trouwdag vond ik dat ik de hele dag in zo'n mooie jurk mocht rondzwieren. Ik voelde me echt een prinsesje. Maar het jammere is wel, dat ik mijn trouwjurk nu waarschijnlijk nooit meer zal dragen. Misschien pas ik 'm over een jaartje nog eens, maar verder niet. Omdat ik het zonde vond mijn trouwjurk in de zak in de kast te hangen, bedacht ik iets anders: ik wilde mijn jurk op een paspop hangen. En kijk hoe leuk!

Hang je trouwjurk op een paspop of mannequin

Hoe jammer is het dat je een trouwjurk waarschijnlijk maar één keer aan doet en daarna nooit meer? Ik wilde nog langer plezier hebben van mijn trouwjurk. Ik zag het idee al vaker voorbij komen: je trouwjurk op een paspop of mannequin hangen en dan ergens mooi weg zetten. Dan heb je veel meer (kijk)plezier van je trouwjurk dan wanneer hij in de kast hangt. Maar daar moet je maar net plaats voor hebben thuis en waar haal je een goede paspop of mannequin vandaan?

Er bestaan verschillende webshops waar je mannequins kunt kopen (een mannequin is vaak een paspop met benen, armen en een hoofd, dat hoofd is handig voor als je ook je sluier of hoedje tentoon wilt stellen), of alleen paspoppen (een torso op poten). Mijn voorkeur ging uit naar een paspop, want op enkele pareltjes in mijn haar na had ik verder niets in mijn haar of op mijn hoofd. Maar ik wilde een paspop eerst in het echt zien, om te beslissen of het was wat ik zocht. Dus ik wilde niks online bestellen, maar in de echte winkel.

Trouwjurk bewaren paspop 1

Tip: Kwantum of Xenos

En bofte ik even, want bij Kwantum en Xenos word je doodgegooid met paspoppen. Ik heb het ideale model paspop bij Kwantum gescoord. De paspop die ik heb gekocht, is 1,68 meter hoog (kleiner dan ik, maar dat geeft niet), staat op witte poten en de torso is crème van kleur en heeft langs de hals en schouders een wit sierlijk biesje lopen. Hij kostte geloof ik € 40,00.

Trouwjurk bewaren paspop 4

Trouwjurk bewaren paspop 3

Trouwjurk passen op de paspop

Na de poten thuis onder de torso te hebben gedraaid, was het tijd mijn trouwjurk over de paspop te doen. Ik had verwacht dat mijn trouwjurk voor geen meter zou zitten op de paspop, want de paspop is bijvoorbeeld bijna 10 centimeter korter dan ik, maar het viel mij alleszins mee. Ik had van tevoren bedacht dat ik de pop op een verhoging zou moeten zetten, maar dat bleek helemaal niet nodig. Ik heb de sleep en de onderkant van mijn trouwjurk gewoon een beetje naar binnen gevouwen (op de foto hier onder nog niet) en dat ziet er prima uit.

Trouwjurk bewaren paspop 5

Trouwjurk bewaren paspop 7

Trouwjurk bewaren paspop 8

Mijn trouwjurk staat nu in de slaapkamer, zo kan ik er elke dag even naar kijken. Het enige nadeel is dat mijn jurk zo wel sneller stoffig wordt, dus ik moet hem af en toe even uitkloppen. En over een tijdje doe ik hem misschien naar boven, met een zak er overheen. Als een echt museumstuk 😉

Liefs,
Suzanne

Morgen online in de Wedding Week

♥ 6.00 uur: Tips en handige dingen om te weten
♥ 15.00 uur: Wat er veranderd is sinds ik getrouwd ben

Lees ook:

Bedankjes ouders en gasten
♥ Samenstellingen groepsfoto's gasten
♥ Onze muziekkeuze & liedjestips

3 Comments on Bruiloft | Hoe ik mijn trouwjurk bewaar

  1. Hoi Suzanne,

    Ik heb met veel plezier dit stuk gelezen!

    Zelf ben ik, vandaag precies, 4 weken geleden getrouwd. Ook ik vind het zonde om mijn jurk meteen in de kast te hangen. Straks meteen maar een kijkje nemen bij de Kwantum en Xenos. Bedankt voor de tip!

    Geniet van je mooie trouwjurk en van het getrouwde leven. Veel geluk met elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge