Bruiloft Sjoerd Suzanne 8

Wedding Week #4: Naast het organiseren van de bruiloft, en het uitzoeken van een mooie trouwlocatie en dito trouwoutfit, is muziek ook wel een belangrijk dingetje. Sjoerd en ik hebben aardig wat tijd besteed aan het zoeken naar passende muziek voor de ceremonie en de rest van onze trouwdag. Welke nummers wij hebben gekozen – inclusief een overzicht met bruiloft muziektips – lees je in dit artikel.

De zoektocht naar het juiste nummer

Als je op internet gaat zoeken naar muziektips voor een bruiloft – en dan bedoel ik voor bij de ceremonie of de openingsdans – dan komen er nogal wat zoekresultaten op je af. Met veelal oude nummers of dezelfde nummers. Ik heb daarom extra goed op internet gezocht, aandachtig naar de radio geluisterd, inspiratie opgedaan op YouTube en een lijst samengesteld van (hedendaagse) nummers die ik leuk genoeg vond:

  • Mr. Probz – Nothing Really Matters
  • Ilse DeLange – Next To Me
  • Blof – Alles Is Liefde
  • John Paul Young – Love Is In The Air
  • Natalie Cole – This Will Be
  • Shania Twain – From This Moment (klassieker)
  • Jason Mraz – I'm Yours
  • Alicia Keys – If I Ain't Got You
  • Douwe Bob en Anouk – Hold Me
  • John Legend – All Of Me (ook een klassieker)

Stuk voor stuk prachtigmooie nummers, maar wij hebben geen van deze nummers uiteindelijk gekozen. Bijvoorbeeld omdat ze te lang waren, qua tekst niet echt aansloten of toch niet helemaal lekker 'voelden'. Welke nummers het wel zijn geworden zie je nu!

Onze muziek op de bruiloft

Ceremonie: muziek bij binnenkomst

Alle gasten zaten op hun plaats toen Sjoerd en ik zouden aantreden. Sjoerd kwam samen met mijn broer op en ik samen met mijn vader. Zo hoefde Sjoerd niet alleen naar voren te lopen, en was er – naast dat hij mijn getuige was – een speciale rol weggelegd voor mijn broer.

Het liedje wat Sjoerd en ik voor dit moment kozen, was Rod Stewart met "Have I Told You Lately". De tekst van het liedje is erg mooi en paste perfect bij dat moment. En stiekem sloeg het nummer niet alleen op Sjoerd en mij, maar had ik het ook uitgekozen als speciale boodschap aan mijn vader.

Muziek tijdens het ondertekenen van de trouwakte

Tijdens het ondertekenen van de trouwakte klonk "Everything", van Michael Bublé. De tekst is heel mooi, en het is een vrolijk nummer om het heuglijke moment van het ondertekenen van de trouwakte mee te vieren!

Muziek na afloop van de ceremonie

Het liedje dat wij na afloop van de ceremonie wilden horen, vonden we steeds niet. Het lukte gewoon niet om een passend nummer te vinden. Ik zocht een leuk en vrolijk nummer, ook lieflijk, maar niet te slijmerig.

Per toeval stuitten wij uiteindelijk op American Authors met "Best Day Of My Life". Wat een super leuk nummer, en het refrein mag duidelijk zijn. Het is echt een vrolijk liedje, ideaal om de ceremonie feestelijk mee af te sluiten! Dit nummer speelde toen wij officieel getrouwd waren en de daggasten ons kwamen feliciteren.

Muziek tijdens de borrel

Voor de borrel – ik vind dat gezelliger klinken dan receptie – hadden wij een afspeellijst in Spotify samengesteld met allerlei oude, nieuwe en ook foute muziek. De muziek was vanwege de drukte enkel subtiel, maar toch gezellig, op de achtergrond te horen.

Openingsdans en avondmuziek

In plaats van een feest gaven wij een avondvullende en relaxte barbecue voor een select groepje gasten. De barbecue werd muzikaal begeleid door een zangeres, Aline Hilderink, en als soort van opening van de barbecue en de gezellige avond dansten Sjoerd en ik op Eternal Flame van The Bangles, gezongen door Aline. Hadden we toch een beetje een openingsdans! Ik kwam op het idee om dit lied te gebruiken, omdat het natuurlijk erg romantisch is, én Sjoerd als klein kind weg was van dit liedje. Onze familie merkte dat ook meteen op 😉

Liedjes zijn voor iedereen heel persoonlijk. Deze liedjes zijn voor ons heel speciaal geworden, we zijn nog steeds blij met onze keuze. En het is vooral leuk dat Everything en Best Day Of My Life nog regelmatig op de radio te horen zijn, ik zit dan weer meteen terug in het moment!

Vanmiddag online in de Wedding Week

♥ 15.00 uur: Samenstellingen voor groepsfoto's met je gasten

Liefs,
Suzanne

Lees ook:

Opzet draaiboek en dagplanning
♥ Wie kies je als ceremoniemeester + taken
♥ Verslag van onze trouwdag + foto’s

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge