Bruiloft Sjoerd Suzanne 5

De aftrap van de Volg Suzanne Wedding Week! Zoals beloofd zou ik een artikel maken over hoe onze bruiloft is geweest en daarmee begin ik deze week. Hoe is de dag gegaan en hoe hebben wij alles beleefd? Vandaag tijd voor het verhaal! Ook laat ik in dit artikel enkele van de prachtige foto's zien die onze fotograaf van ons heeft gemaakt.

Apart slapen

De nacht voor de bruiloft sliepen Sjoerd en ik apart. Niet uit geloofsovertuigingen, maar omdat wij dat speciaal vonden. Ik sliep thuis en Sjoerd sliep in een hotel bij ons in de buurt, 'zo dichtbij huis dat ik bijna nog op de WiFi van thuis kan', aldus Sjoerd. Ik heb die nacht bijna niet geslapen, sowieso omdat Sjoerd er niet was, maar ook omdat ik steeds naging of ik alles had geregeld en of de ceremoniemeester van alles op de hoogte was.

Bruiloft Sjoerd Suzanne 1

De eerste ontmoeting

De volgende ochtend werd ik heel blij wakker, want het was lekker weer!! De hele zomer was verregend, maar op 6 juli was het stralend weer. Joepie! Sjoerd maakte zich, samen met zijn ouders, klaar in het hotel en ik werd thuis helemaal klaar gemaakt. De visagiste deed mijn haar en make-up en daarna hielp mijn moeder mij met aankleden. Omdat mijn jurk nogal een gevaarte was door de vele lagen en langere sleep, hielp de ceremoniemeester ook een handje.

Bruiloft Sjoerd Suzanne 3

Nadat ik helemaal aangekleed was en klaar was voor de dag, ging de bel. Sjoerd was er! Ik opende de voordeur en daar stond hij, in zijn mooie blauwe pak met een prachtig bruidsboeket in de hand. Met achter hem geparkeerd onze Yellow Cab, de auto die ons naar de trouwlocatie zou brengen. Wauw.

Proost!

Mijn ouders en mijn broer en zijn vriendin waren al bij mij thuis, en voordat Sjoerd bij mij aanbelde hadden ook zijn ouders zich bij mij thuis gevoegd. Nadat Sjoerd aanbelde, dronken we met z'n allen een feestelijk glaasje Cava in de tuin, even een ouder-kind moment voordat de dag begon (dit was een idee van de ceremoniemeester).

Bruiloft Sjoerd Suzanne 2

Fotoshoot

Sjoerd en ik togen na het toostmoment naar de taxi, die ons naar enkele mooie fotoplekken in de buurt bracht. Daar maakten we foto's, en ook de videograaf was erbij om alles te filmen.

Bruiloft Sjoerd Suzanne 4

Daarna reden we langs ons huis, om onze ouders te seinen dat we naar de trouwlocatie konden rijden. In – min of meer – een stoet reden we met z'n allen naar de trouwlocatie: Huis Den Deijl in Breda, een super mooie locatie in het bos. Daar aangekomen maakten Sjoerd en ik extra foto's in het bos en daarna was het tijd om even uit te rusten.

Bruiloft Sjoerd Suzanne 6

Ceremonie

Onze ceremonie begon om half 3. We trouwden bij een prieel onder de bomen, in het bijzijn van onze ouders en meest dichtbij ons staande familie. Onze trouwambtenaar, Ans van Aert, had een super leuk verhaal voorbereid en de ceremonie was daardoor heel gezellig en leuk. Na de ceremonie hadden we Prosecco en taart om samen met de gasten te vieren dat we man en vrouw waren!

Borrel

We hielden de ceremonie intiem, maar de borrel groter. Overige familie, vrienden en collega's kwamen ons feliciteren en wat was dat leuk! Het werd een gezellige boel, ook weer buiten, onder de bomen. Ik had vooraf gezegd dat de locatie vaak genoeg met hapjes en drankjes rond moest lopen, zodat de gasten goed verzorgd werden. Niets leek mij zo erg als een borrel waar de mensen zich niet welkom voelden. En volgens mij vond iedereen onze borrel erg leuk en lekker, en vooral de bitterballen, want daar gaat het nu nog over. Na afloop van de borrel was het tijd voor het diner, waarbij wij samen met onze daggasten en enkele familieleden en vrienden die na de borrel bleven, begonnen aan een avondvullende barbecue.

Bruiloft Sjoerd Suzanne 8

Diner en openingsdans

Sjoerd en ik openden de barbecue met een dans op het nummer 'Eternal Flame', live gezongen door onze zangeres Aline. We dansten onder de bomen, de vuurkorven waren aangestoken en de sfeer was heel fijn, dus een heel mooi moment was dat. Het was nog steeds lekker buiten, en met hier en daar een dekentje en muntthee erbij hebben we nog een hele tijd buiten kunnen zitten. Tegen 22.30 uur was iedereen uitgegeten en omdat het toen toch wel een beetje fris (en donker) begon te worden buiten, verplaatsten we ons naar binnen waar we het dessert kregen: een feestelijk glas met ijs en fruit er in.

Bruiloft Sjoerd Suzanne 7

Laatste toost en bedankjes

Tegen 23.00 uur werd ons laatste drankje uitgeserveerd: een glas Prosecco met een aardbeitje erin. Zo bedankten wij alle gasten voor de prachtige dag, en konden we nog een laatste keer met elkaar proosten. Tegelijkertijd bedankten wij onze ouders en de ceremoniemeester met een persoonlijk bedankje, en ook de andere gasten kregen een bedankje mee. Tegen 23.30 uur was onze dag afgelopen en werden wij door mijn schoonvader naar het Bliss Hotel in Breda gebracht, waar we twee nachtjes mochten verblijven.

Smaakvol

Inmiddels is het een paar weken later en hebben we met onze ouders en de meeste familieleden de bruiloft uitgebreid geanalyseerd. Het woord dat vaak is gevallen, is 'smaakvol'. En dat is precies wat wij wilden. De hele dag was smaakvol, gezellig, en heel fijn. De sfeer was heel goed, alles ging relaxt en we hebben echt genoten. Een dag om met heel veel plezier en trots op terug te kijken!

Morgen online in de Wedding Week

♥ 6.00 uur: De taken van de ceremoniemeester en wie kies je voor deze belangrijke taak?
♥ 15.00 uur: Een planning en draaiboek opstellen inclusief voorbeelden 

Liefs,
Suzanne

Lees ook:

Onze ideeën, leveranciers en tips
Getrouwd!
Trouwringen uitgezocht

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge