DSC_0893

Sjoerd en ik hebben vorige week onze trouwringen uitgezocht. Wat was dat leuk om te doen! Nu kunnen we weer iets van onze checklist afstrepen. Sjoerd wilde een palladium trouwring en ik hoefde geen nieuwe ring, want ik had mijn verlovingsring al. Het werd een uitgebreide, maar heel leuke zoektocht.

Palladium

We gingen voor een trouwring voor Sjoerd. Ik was van plan om mijn verlovingsring volgend jaar naar trouwring om te dopen en Sjoerd wilde graag een trouwring van palladium. Dat is een sterk edelmetaal dat niet verkleurt. Sjoerd heeft iets tegen verkleuren, dus palladium zou het worden. Niet alle juweliers verkopen palladium, dus er vielen al een aantal juweliers af.

Uiteindelijk vond Sjoerd via internet een juwelier in Breda, in het Ginneken, die trouwringen van palladium kan laten maken. Op hun website werd geadviseerd om voor het uitzoeken een afspraak te maken, want zo’n sessie kan twee uur duren. Say whut? Mijn ouders waren in een kwartiertje klaar met het uitzoeken van hun trouwringen, vertelt mijn moeder wel eens. Maar goed, we maakten een afspraak en toen gingen we op pad.

Uitzoeken van trouwringen

De mensen bij de juwelier waren ontzettend aardig en hadden maar liefst 900 soorten trouwringen op voorraad. Omdat alleen Sjoerd voor een trouwring ging kijken, kwamen er wat ontwerpen van herenringen op tafel te liggen. Al gauw wist Sjoerd precies wat hij mooi vond. Er bleven uiteindelijk nog vier ringen over en daar maakte hij zijn finale keuze uit.

Stiekem – en dat hoopte de juwelier natuurlijk ook – vond ik het toen toch ook wel leuk om een trouwring uit te kiezen. Er was zoveel moois! Uiteindelijk had ik de mijne zo gekozen, want ik heb al een mooie verlovingsring die niet mag worden ondergesneeuwd door een schreeuwerige trouwring. Ik koos voor een glad exemplaar, in witgoud, dat ik draag bij mijn witgouden verlovingsring. En zo kan Sjoerd volgend jaar toch een echte trouwring om mijn ringvinger schuiven.

Graveren

Uiteindelijk hebben we trouwens 2,5 uur bij de juwelier gezeten. Dat was inclusief passen, kiezen, een kletspraatje en gezellig doen, maar toch. Lang! De ringen worden nu besteld en wij gaan nadenken over een tekstje om in de ringen te laten graveren. Dat kan tegenwoordig in je eigen handschrift. Hoe romantisch.

O, en Sjoerd heeft een trouwring in witgoud uitgekozen.

Lees ook:
Trouwlocatie vinden – onze tips
Trouwjurk gevonden!
Trouwjurken passen – mijn ervaring
♥ Mijn nieuwe achternaam
♥ Wij gaan trouwen!

1 Comment on Trouwen: trouwringen uitgezocht

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge