DSC_0869

Hoi! Aankomende zomer gaan Sjoerd en ik trouwen en we kunnen steeds meer van ons to do lijstje afstrepen. We hebben een fotograaf geboekt, ik heb mijn trouwjurk gevonden en ook onze trouwlocatie ligt nu vast! Vandaag lees je hoe wij onze ideale locatie hebben gevonden. Kijk je mee?

1. Waar gaan we trouwen?

Wij bepaalden als eerste waar we wilden gaan trouwen. In welke plaats? En wilden we dan bij de gemeente trouwen? In de kerk? Of op locatie? We wonen in Etten-Leur en besloten binnen Etten-Leur/Breda/Roosendaal naar locaties te gaan zoeken. We waren er al snel uit dat trouwen in het gemeentehuis niets voor ons was, dus de gemeente viel af. Ook wilden we niet in de kerk trouwen, maar alleen voor de wet. Het leuke is dat je tegenwoordig overal mag trouwen (bij de gemeenten waar wij hebben geïnformeerd). Dat opende perspectieven!

2. Zoektocht naar trouwlocaties

Als je op internet gaat zoeken naar trouwlocaties in een bepaalde plaats, dan kom je genoeg zoekresultaten tegen. Ik vond het fijn om gebruik te maken van de Open Toptrouwlocatie Route, die twee keer per jaar wordt georganiseerd. Diverse trouwlocaties houden op die dag open dag en dan mag je gezellig rond komen kijken. Op de website van de Open Toptrouwlocatie Route kun je aangeven in welke plaats(en) je op zoek bent naar een trouwlocatie en dan krijg je ontzettend veel leuke locaties voorgeschoteld. Dat maakte het zoeken voor Sjoerd en mij een stuk minder ingewikkeld.

3. Budget bepalen

Terwijl je naar locaties aan het zoeken bent, is het goed om een budget vast te stellen. Sowieso zijn Sjoerd en ik onze hele trouwdag aan het plannen op basis van een vooraf vastgesteld budget (waar we misschien toch een klein beetje boven gaan zitten, omdat we er wel een mooie dag van willen maken), en dat hielp ons bij het zoeken naar trouwlocaties. Sommige trouwlocaties geven op hun website al een idee van de kosten, andere locaties maken een offerte op maat na een kennismakingsgesprek.

DSC_0326

4. Bezichtigen inplannen en locaties bezoeken

Toen Sjoerd en ik locaties hadden gevonden waar we graag wilden gaan kijken – we hadden in totaal vier locaties uitgekozen – was het een kwestie van de locaties bezichtigen. We zijn onder andere gaan kijken bij Landgoed Wolfslaar in Breda en Landgoed Ulvenhart in Ulvenhout. Ik vond het fijn om bij de verschillende locaties te gaan kijken. Iets kan nog zo mooi gepresenteerd staan op internet of de buurvrouw van de vriendin van de neef van jouw buurmeisje kan nóg zo enthousiast zijn over een locatie; het gaat toch uiteindelijk om wat je zelf vindt en voelt.

5. Gevoel is belangrijk

Gevoel is daarom mijn volgende punt. Sjoerd en ik hadden bij twee van de vier locaties meteen een gevoel van ‘dit is het niet’. Dat kwam bijvoorbeeld omdat één van de locaties veel te groot was, maar ook omdat bij een andere locatie het personeel totaal niet aardig was. Sjoerd en ik waren daar erg gevoelig voor, je legt namelijk een hele smak geld neer bij een locatie! Onze keuze viel uiteindelijk op de laatste locatie die we bezochten. Bij onze allerlaatste bezichtiging – waar we bijna ruzie kregen omdat we het niet konden vinden en ik voorstelde om maar meteen naar huis te gaan – was het gevoel goed. Het was een prachtige locatie én de heer en vrouw des huizes waren erg aardig. Bingo!

5. Wensen bespreken en… boeken!

Wat volgde was een gesprek met de locatie om onze wensen door te nemen. Wat kan, wat kan niet, dat soort dingen. Daar kwam vervolgens een offerte uit en toen die nog eens bleek mee te vallen ook, waren we helemaal verkocht. We boekten meteen deze locatie als onze trouwlocatie!

VS sep 48

Een kleine hint van onze trouwlocatie…

Onze uiteindelijke trouwlocatie

Onze trouwlocatie ligt in Breda. Het is een soort boerderij, waar de eigenaren zelf wonen. Wij hebben veel contact met de vrouw van het stel ik merk dat zij ontzettend betrokken is en het allemaal goed wil doen. We zijn dus geen nummer of lopende band werk en dat is fijn om te merken.

Het leuke is dat onze locatie ook een officiële trouwlocatie is van de gemeente Breda. We gaan daarom trouwen op deze locatie, maar ook borrelen, eten en feesten. Onze complete trouwdag vindt plaats op deze locatie en dat is qua planning ook heel makkelijk.

De volgende stap is in ondertrouw gaan. Dan weet de gemeente dat ze in de zomer van 2016 een huwelijk moeten voltrekken. En zo komen we steeds een beetje dichterbij…

8 Comments on Trouwen: trouwlocatie vinden – onze tips

    • Dat is inderdaad heel prettig, dat is ook echt een van de redenen dat we voor deze locatie gekozen hebben.

    • Is inderdaad handig, dan kun je gewoon vrijblijvend ergens rondkijken. Onze locatie klopt nu helemaal met het beeld dat we hadden 🙂

  1. Ik ben ook op zoek naar een trouwlocatie en vond het echt fijn jullie tips te lezen. Heeft me echt geholpen.

  2. Fijne tips. We zijn inmiddels 6 weken verloofd. En dat duurt nog een tijd, want we willen pas eind 2018 trouwen. Geeft mij wel de kans om veel aan voorpret te doen. Vind het superleuk om ideetjes enzo op te doen. Zullen wat ‘open dagen’ bezoeken. Het liefst trouwen we natuurlijk op een plek waar je niet één van vele bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge