15651782846_50abce63ca_k

Hoi! Eerder vertelde ik je over mijn zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Ik was bij twee winkels geweest en winkel drie stond toen op de planning. En raad eens! Ik heb mijn trouwjurk gevonden! Vandaag lees je alles over de aankoop van mijn trouwjurk.

Edit: inmiddels zijn Sjoerd en ik getrouwd. Lees alles over onze bruiloft en natuurlijk hoe wij er uit zagen!

Het uitzoeken van een trouwjurk: de voorbereiding

De vorige keer vertelde ik je hoe ik mij had voorbereid toen ik trouwjurken ging passen. Ik zocht recensies van bruidsmodewinkels, bekeek online collecties en ik maakte pas-afspraken. Ik ben toen bij twee winkels trouwjurken gaan passen, maar dé jurk zat er nog niet tussen. Bij winkel drie ben ik geslaagd (hoe heet dat ook alweer: drie maal is scheepsrecht?) en hoe dat verliep vertel ik je nu!

Bruidsmode in Etten-Leur

Het ging eigenlijk heel grappig. Ik richtte mijn pijlen volledig op bruidsmodewinkels in Breda, maar mijn vriend hoorde van zijn kapster dat zij haar jurk had gekocht in Etten-Leur. De kapster had haar perfecte jurk gevonden, en ze was zó enthousiast geweest, dat ik besloot ook bij die winkel in Etten-Leur te gaan kijken.

De pas-afspraak was zo gemaakt en ik ging samen met mijn moeder passen. Ik liet vooraf wat afbeeldingen van internet ziet van jurken die ik mooi vond, en de dame van de winkel nam mij en mijn moeder mee door haar collectie. Ik zag ongeveer vijf mooie jurken hangen, waaronder eentje uit de etalage. Die mocht ik als eerste passen.

2876407574_76893cee98_b

Eerste jurk: bingo!

En ja hoor, de eerste jurk – die uit de etalage – was prachtig! Ik werd er meteen verliefd op. Ook mijn moeder was erg gecharmeerd van deze jurk. Maar: ik had er nog drie of vier hangen om te passen! Dus die trok ik ook maar even aan.

De overige jurken haalden het allemaal niet bij de eerste jurk. Dus ik trok de eerste jurk nog eens aan. Ja hoor – prachtig was hij. Dit werd hem!

Schoentjes

Tijdens het passen kreeg ik schoentjes aan met kant en een klein hakje. Ik vond het model leuk, maar het kant niet. Gelukkig had de winkel nog andere schoentjes staan, en ik zag meteen een paar dat ik wel mooi vond. Die trok ik even aan onder mijn jurk en ik bekeek mijzelf nog even van top tot teen. Geweldig! Bestellen maar!

DSC_0468

Foto’s maken van de trouwjurk

Aangezien ik de trouwjurk van mijn dromen had gevonden, wilde ik graag foto’s maken. Aan de ene kant om steeds even weg te kunnen dromen en aan de andere kant om de jurk ook aan mijn vader te kunnen laten zien! Want dat wilde ik graag.

Normaal gesproken mag je geen foto’s maken als je trouwjurken komt passen (dat mag vaak niet van de ontwerper), maar omdat ik de jurk nu had gekocht, mocht ik wel foto’s maken. Joepie! Daarna ging de jurk weer uit en terug op het hangertje.

Meten en bestellen

De dame van de bruidsmodewinkel nam vervolgens mijn maten op en noteerde deze op een bestelformulier. Ik mocht het bestelformulier compleet maken door mijn gegevens in te vullen en toen was het rond!

Het duurt nu ongeveer vijf maanden voor de jurk af is en dan mag ik terug komen om hem te passen. Ik ben zo benieuwd!

Proosten met mama

Vervolgens was het tijd om te proosten op deze bijzondere aankoop. Mijn moeder en ik kregen champagne en we gingen op de foto. Leuk om dit moment vast te leggen!

VS aug 21

Geheimhoudingsplicht

En nu is dus de welbekende geheimhoudingsplicht van kracht. Sjoerd mag van niks weten. En oei, wat vind ik dat moeilijk. Soms verspreek ik me bijna, als we het hebben over De Grote Dag. Maar ik wil het echt niet verklappen, want het is natuurlijk het leukste als het een verrassing is voor Sjoerd.

Eindresultaat passen

Als mijn trouwjurk straks klaar is, dan ga ik hem doorpassen samen met mijn moeder, de moeder van Sjoerd en de oma van Sjoerd. Oma is zo trots dat wij gaan trouwen, dat ik het heel speciaal vind om haar ook mee te nemen naar dat moment.

Ik ben trouwens benieuwd of de jurk bij het doorpassen meteen goed is, of dat ik nog een keer terug moet komen. Qua planning maakt het niet zoveel uit, want ik ben ruim op tijd. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte.

♥ Is het al 2016?

Edit: inmiddels zijn Sjoerd en ik getrouwd. Lees alles over onze bruiloft en natuurlijk hoe wij er uit zagen!

Lees ook: Trouwen: trouwjurken passen – mijn ervaring

Bron foto 1, 2.

5 Comments on Trouwen: trouwjurk gevonden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge