Clens-100 Lens Drops 3

Hoi! Ik draag al elf jaar lenzen. Hoewel ik graag lenzen draag, heb ik er soms toch problemen mee. Eén van die problemen is eiwitaanslag. Ik heb soms dagen achter elkaar eiwitaanslag op mijn lenzen, en dat kijkt erg vervelend. Alsof ik door een boterhamzakje kijk. De tante van Sjoerd raadde mij al jaren haar favoriete lenzendruppels aan, en ik heb ze nu eindelijk gekocht. En wat een verademing zijn die druppels! Ik heb het over Clens-100 Lens Drops. 

DSC_0512

Mijn lenzen en ik

Ik draag dus al elf jaar lenzen. Wauw, wat lang! Ik begon met normale zachte maandlenzen, maar al snel bleek dat ik daar meer problemen mee had dan een ander. Na een paar jaar aanmodderen ben ik van opticien gewisseld en met nachtlenzen begonnen. Dat was helaas ook geen succes. Die opticien verkocht gelukkig ook lenzen voor overdag en hij raadde mij aan om lenzen te gaan gebruiken die je elke twee weken moet vervangen in plaats van elke maand.

Dat ging een paar jaar goed (ik was blij!), maar toch kreeg ik er uiteindelijk weer ongemakken van. Er zette zich steeds vaker eiwitaanslag op mijn lenzen af, waardoor mijn zicht troebel werd. Mijn opticien kon alleen adviseren om mijn lenzen overdag vaker schoon te maken. Maar als je dat vier keer per dag staat te doen, word je wel radeloos hoor.

Tip van Flip: lenzendruppels

De tante van Sjoerd vertelde mij al jaren dat zij soms ook problemen met haar lenzen had. Zij druppelde dan wat Clens-100 in haar ogen en dan zag ze weer goed. Op de één of andere manier nam ik die tip steeds wel aan, maar ik deed er niets mee. Tot ik laatst al een week dag in, dag uit met vieze lenzen liep. Dat was zó vermoeiend, dat ik besloot om toch Clens-100 lensdruppels te bestellen. Slechter kon het niet worden, hopelijk alleen maar beter!

Clens-100 Lens Drops 1

Over Clens-100 Lens Drops

“Clens-100 Lens Drops bevochtigt de lenzen, vermindert ongemak wat bij het dragen van de lenzen kan voorkomen en het helpt bij de verwijdering van stofjes die irritaties kunnen veroorzaken. Clens-100 mag worden gebruikt voor het dagelijks bevochtigen van zachte (hydrofiele) lenzen en wegwerpcontactlenzen, evenals voor silicone-acrylaat en fluoriserende-acrylaat vormstabiele gasdoorlaatbare lenzen.”

Ik bestelde drie flesjes op internet en ik begon, toen ik de flesjes geleverd kreeg, meteen met druppelen. Om je lenzen op te frissen, druppel je in elk oog één druppeltje en om eiwitaanslag te verwijderen druppel je twee keer in ieder oog. Een paar keer knipperen en de aanslag gaat weg, aldus de bijsluiter. De tante van Sjoerd was ook enorm te spreken over de druppels, maar dan nog wist ik niet of het voor mij ook zou helpen.

Clens-100 Lens Drops 2

Conclusie: de fijnste lenzendruppels

Omdat ik al zo lang problemen heb met mijn lenzen, vond ik mezelf de meest geschikte testpersoon om te kijken of deze druppels echt werken. Ik gebruik de druppels nu een paar dagen, en Wat. Een. Verademing. Echt, ik doe wat druppels in mijn oog en mijn lenzen worden weer schoon. De eiwitaanslag verdwijnt meteen!

Als mijn lenzen nu vies zijn, dan druppel ik twee drupjes Clens-100 in mijn ogen en ik knipper even. Ik hoef mijn lenzen niet meer uit mijn ogen te halen om ze schoon te maken, maar ik kan ze gewoon inhouden. En mijn lenzen worden meteen schoon. Dat geeft super veel gemak. Ik ben erg blij met deze druppels en het is ideaal voor als ik weer een set lenzen draag die snel vies wordt.

Ik vind het trouwens wel jammer dat mijn opticien deze druppels nooit heeft aangeraden. Maar blijkbaar kent niet iedere opticien deze druppels. Ik ben blij dat ik ze nu wel ken!

Herken jij mijn problemen en is jouw interesse gewekt, kijk dan goed of deze druppels geschikt zijn voor jouw ogen en jouw lenzen. Het product kan op iedere gebruiker een andere uitwerking hebben. Gebruik altijd je gezonde verstand. Lees ook mijn disclaimer.

12 Comments on Tip tegen eiwitaanslag op je lenzen: Clens-100 Lens Drops

  • Ik heb ook eens oplosbare tabletjes gehad, van een of andere bijtende stof. Die moest ik vervolgens weer neutraliseren met andere tabletjes. Vond ik best eng! Maar dat hielp ook niet. Gelukkig heb ik nu de oplossing gevonden.

  • Ik gebruik ze zo vaak als nodig, in de bijsluiter staat niets vermeld over hoe vaak je maximaal mag druppelen.

  • Ik word ook gek van de aanslag op mijn zachte lenzen. Heeft iemand al ervaring met een nieuw product in plaats van Clens 100? Ik sta op het punt om alleen nog maar mijn bril te gaan dragen. Het is zó vermoeiend om steeds die lenzen in/uit te doen, schoonmaken, toch maar weer nieuwe nemen enzovoorts. Ik houd me aanbevolen!

 1. Volgens mij heeft dit ook te maken met welk merk en soort lenzen je draagt.
  Ik draag zelf dailies en heb hier nooit last van gehad kan ze echt aanraden.

 2. Ik heb sinds een tijdje multifocale lenzen. Gewone lenzen al meer dan tien jaar, eigenlijk. Ik merk dat ik met name ‘s avonds last krijg van een soort waas op mijn lenzen. Moet dan vet vaak knipperen met mijn ogen om het een beetje weg te krijgen. Ga je tip uitproberen!

 3. Geweldig fijne oogdruppels Clens 100, jaren pillen geslikt, omdat ze dachten dat ik allergie had (traanogen, draag geen lenzen). Sinds Clens 100 bijna geen traanogen meer. Snap niet dat ze het uit de collectie gehaald hebben, als iedereen zo tevreden is. Het vervangende product zit in precies hetzelfde flesje maar dan 15 euro i.p.v. 7 euro. Groot verschil. Heel jammer.

 4. Wat jullie allemaal doen is symptonen bestrijden. Die aanslag heeft een oorzaak. De oorzaak is droge ogen. Ik heb er ook af en toe last van. Dan leg ik twee keer per dag 5 min. een goed warm washandje op mijn ogen. Daarna oogleden masseren en de randjes goed schoonmaken met een wattenstaafje met lauw water met een druppeltje babyshampoo er in. Daarna evt. druppelen met oogdruppels tegen droge ogen. Ik was er binnen een week helemaal vanaf. Eens in de paar jaar komt het terug en dan doe ik weer mijn “kuurtje” en voila….. draag al 42 jaar lenzen met veel plezier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge