DSC_0748

Deodorant: wie kent het niet. De één houdt van deosticks, de ander van rollers en ik houd persoonlijk van een deodorant spray. Je kunt zoveel sprayen als je wilt en het is lekker verkoelend. Ik gebruik al jaren deodorant sprays van Dove, maar ik heb laatst ook een spray van Nivea geprobeerd. Wat vind ik daarvan?

DSC_0749

Ik weet niet meer precies waarom ik ineens een deodorant Nivea kocht, ik denk omdat Nivea op dat moment in de aanbieding was. Ik weet nog dat ik twee bussen kocht, maar eentje is inmiddels al op.

Ik vergelijk vandaag de Dove Invisible Dry, Original en Silk Dry met de Satin Sensation van Nivea.

DSC_0753

Deodorant van Nivea

De deodorant van Nivea is als eerste aan de beurt. De bus ziet er sjiek uit en het is duidelijk een product van Nivea. Je draait de dop een slag om de spuitmond open te maken. Je drukt vervolgens op de dop en dan komt de spray vrij.

Plus- en minpunten Satin Sensation van Nivea

Op zich vind ik deze deodorant van Nivea best fijn. Hij prikt ten eerste niet na het scheren van mijn oksels: super pluspunt! Hij werkt fijn, hij sprayt fijn en hij ruikt fijn. Maar ik vind wel dat het parfum van de deodorant gedurende de dag erg overheerst. Normaal vervliegt die geur een beetje, maar nu niet. Ik ruik mijn eigen parfum niet eens, en ik gebruik niet weinig hoor. Zonde.

Verder houd ik het niet superduper droog, maar dat krijgt geen enkele deodorant voor elkaar. Conclusie: prima deodorant, alleen te sterke parfum.

DSC_0757

Deodorant van Dove

Vervolgens zijn de deodorant sprays van Dove aan de beurt. Ik gebruik diverse soorten, maar het enige verschil is (wat mij betreft) de geur. Voor de rest doen ze het allemaal even prima.

DSC_0767

De verpakking is erg mooi. Per deodorant soort heeft de fles een iets andere kleur en uitstraling, maar alsnog zie je dat het van één lijn is en dat het van Dove is. De dop zit los op de bus, en als je de dop van de bus afhaalt, komt de spraymond tevoorschijn.

Plus- en minpunten deodorant sprays van Dove

Hij sprayt fijn en de deodorant is heel zacht, wat erg fijn is na het scheren. Het prikt absoluut niet onder mijn oksels. Het parfum van de verschillende Dove deodorants blijft niet overheersend hangen gedurende de dag. Dat vind ik erg fijn. Ik ruik gewoon mijn eigen parfum weer.

Wat een nadeel is aan de deodorants van Dove, is dat ze een beetje gaan ophopen in de plooien van mijn oksels. En dat is raar, omdat het een spray is. Toch lijkt hij na een paar uur meer op een talkpoeder dan een spraydeodorant. Dat is wel een minpuntje.

DSC_0761

Conclusie: Dove of Nivea?

Ik merk dat ik toch meer naar de deodorants van Dove trek. Al is het maar omdat de geur heel subtiel is en niet boven mijn parfum uit komt, wat bij Nivea wel het geval is. Want de werking van zowel Dove als Nivea deo’s is wat mij betreft hetzelfde. De deodorants zijn te koop bij drogisterij en supermarkt.

Wat is jouw favoriete deodorantmerk?

1 Comment on Deodorant: Nivea of Dove

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge