Sanex Dove deodorant 2

Ik gebruik al jaren deodorant in de vorm van een spray. Sinds de basisschool sowieso, toen het cool was om van die mierzoete deodorant onder je armen te spuiten na de gymles. Toch wilde ik laatst weer eens een deodorant roller proberen. Dat kwam omdat mijn nieuwe spray deodorant van Dove nogal poederig opdroogde. Met een roller heb je daar geen last van, maar is een roller prettiger dan een deodorant spray?

Hygiënisch sprayen

Een deodorant spray is natuurlijk in de eerste plaats lekker hygiënisch. Je spuit op een afstandje deodorant onder je oksel en je kunt gaan met die banaan. Dat is juist ook waar het fout ging bij mij: die deodorant (van Dove in elk geval) droogde heel poederig op, waardoor ik het niet meer zo fijn vond. En ik gebruik gewoon een normale hoeveelheid deodorant.

Ik kocht daarom een deodorant roller, eentje van Sanex. Het prettige aan Sanex vond ik dat hun producten geen parfum en alcohol bevatten. En het was de goedkoopste roller die ik zag, ideaal om te testen dus.

Sanex Dove deodorant 3

Aankleden met natte oksels

Uiteindelijk gebruik ik de roller nu een paar weken, en het product droogt in ieder geval niet poederig op. De deodorant doet er juist vrij lang over om op te drogen, en dat vind ik een beetje onhandig als ik na het aanbrengen van de deodorant mijn kleren aan ga doen. Probeer maar eens een t-shirt of hemdje over je hoofd te trekken met natte deo-oksels (ik breng deodorant aan als ik mijn pyjama c.q. badjas nog aan heb). Het kledingstuk raakt geheid de nattigheid!

En verder vind ik het op de één of andere manier een gek idee dat je steeds met die roller over je oksels moet rollen. Iedere dag weer. Ook al douche je elke dag.

Sanex Dove deodorant 1

Ik weet nog niet wat ik fijner vind, maar ik neig naar de deodorant in sprayvorm. Wellicht stap ik binnenkort weer over op spray deodorant, maar dan van een ander merk. Die snel opdroogt, zonder poe(der)spas.

Wat vind jij fijner: een deodorant in spray- of rolvorm? Of misschien wel een deodorant stick?

Liefs,
Suzanne

10 Comments on Deodorant: spray of roller?

  1. Ik heb altijd een roller. En er is er ook maar 1 die mij helpt en dat is deoleen. …. lijkt mij dat er ‘veel’ verloren gaat met een spray..

  2. Ik zelf gebruik zelf liever de roller , maar ik ben het helemaal met je eens wat je schrijft over aankleden terwijl de deo nog niet opgedroogd is. Bij een spray moet ik altijd denken aan mijn vorige werk als dan mensen opkwamen voor een dienst of juist uitgewerkt waren gingen collega,s massaal lopen spuiten in de kleedkamer. ppfpf wat een lucht dan. Je kreeg bijna geen adem meer. Zelf kan ik dat op de douche ook wel eens zo ervaren.
    Diana plaatste onlangs… Vanzelfsprekendheid en dankbaarheidMy Profile

  3. Sprays kunnen soms bedwelmend zijn vooral als er meer zijn in een ruimte die het op spuiten, maar bij deodorantrollers heb je dat niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge