DSC_1149

Soms is het leuk om te fantaseren over hoe het leven eruit ziet als je iemand anders bent. Ik ben al 25 jaar mezelf, maar hoe zou het zijn als ik ineens in de schoenen van Kate Middleton stond? Of in die van mijn buurvrouw? Hoe zou het zijn als ik voor een dag een man was? Ik heb er over nagedacht! Ja: hoe zou het zijn als ik voor een dag een man was?

Laat ik voorop stellen dat ik er erg blij mee ben dat ik een vrouw ben. Lekker met make-up in de weer zijn, haren föhnen, lippenstift uitproberen en op hoge hakken lopen. Wat dat betreft zit ik helemaal goed. Maar stel dat ik voor een dagje een man zou zijn, dan zou ik dat best grappig vinden.

Niet zo vroeg opstaan

Ik hoef ‘s ochtends bijvoorbeeld geen half uur eerder mijn bed uit, om mijn make-up aan te brengen. Nee, ik kan gewoon – hop! – mijn bed uitspringen, mijn haren kammen en ik zie er goed uit. Oké, misschien moet ik mijn baard even trimmen of zo, maar dat lijkt mij veel minder werk dan het aanbrengen van al die make-up.

Geen twijfels

Mannen maken zich niet druk over wat een ander van ze denkt. Mannen verzwijgen ook niets voor elkaar, en ze brengen de waarheid ook niet anders. Ze zeggen wat ze vinden en ze zeggen wat ze denken. Wat lijkt mij dat heerlijk om nooit te hoeven twijfelen over wat iemand van mij vindt. Of mij af te vragen of iemand wel eerlijk is. Ruzies duren ook nooit lang. Worden meteen uitgepraat. Mannen keren elkaar niet de rug toe op zo’n moment. Dat lijkt me ook wel lekker voor een dagje.

Snelle auto’s

Verder zou ik die dag in hele snelle auto’s rijden, te koop lopen met mijn dure horloges en ‘s avonds een echte mannenfilm kijken. Bijvoorbeeld een vechtfilm. Als vrouw interesseert mij dat dus helemaal niet, en als man misschien des te meer. Ik zou het zeker gaan proberen.

Blij dat ik een vrouw ben!

Goh, eigenlijk valt het wel mee wat ik zou doen als ik een dagje een man was. Ik kan ook echt niets meer verzinnen wat ik zou willen doen. Dat bewijst denk ik toch maar weer hoe graag ik een vrouw ben en hoe blij ik ben met alles wat ik heb. Gelukkig!

De volgende keer zal ik eens nadenken over wat ik zou doen als ik een dagje Kate Middleton zou zijn. Dat lijkt mij veel interessanter!

2 Comments on Een dag iemand anders zijn #1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge