IMG_1860

Samenwonen met je liefje is altijd heel leuk. Lekker onafhankelijk zijn, je eigen boontjes doppen. Maar ik heb soms geen trek in bonen, hihi. Met andere woorden: soms is het heel lastig om te verzinnen wat we vanavond weer moeten eten! Ik gebruik een aantal websites en magazines om lekkere en nieuwe recepten te vinden, en ik laat ze je zien!

Ik vind koken heel erg leuk, maar het verzinnen wát ik moet gaan koken vind ik totaal niet leuk. Mijn vriend is daarin al net zo creatief als ik, dus je begrijpt dat ik blij ben met al die websites, kookboeken en tijdschriften die bol staan van de heerlijke recepten. Ik zoek ze regelmatig op. Recepten die goed bevallen schrijf ik meteen uit in mijn receptenschrift, zodat ik daar ook nog in kan bladeren als mijn online zoektocht naar recepten even niet lukt.

Ah

Albert Heijn: Allerhande en AH.nl receptenzoeker

Eén van de bekendste bronnen voor lekkere recepten zijn natuurlijk de magazines en de online receptenzoeker van Albert Heijn. Ik heb nog nooit zoveel recepten bij elkaar gezien en voor elke gelegenheid is er wel wat. Door de Allerhande goed door te bladeren kom ik op ideeën, maar soms heb ik trek in één bepaald ingrediënt en dan typ ik dat in in de online receptenzoeker. En dan komt er altijd wel iets lekkers uit!

Jumbo

Hallo Jumbo!

Jumbo heeft, net als Albert Heijn, een magazine in de winkel liggen en een receptenzoeker op de website. Op de website kun je ook weer uitgebreid zoeken. In het magazine van Jumbo staan minder recepten dan de Allerhande, maar er zal maar net iets lekkers in staan! Ik neem daarom de nieuwste versie altijd mee uit de winkel en blader er even goed door om ideeën op te doen.

24kitchen

24Kitchen.nl

Mijn favoriete tv-zender heeft ook een hele handige website. Je kunt op 24kitchen.nl op ingrediënten zoeken, maar ook op programma’s – zoals alle recepten van De Makkelijke Maaltijd – en op recepten van koks – bijvoorbeeld alle recepten van Rudolph van Veen. Heel handig! Ik moet wel zeggen dat sommige “makkelijke” maaltijden erg veel moeilijke ingrediënten bevatten die ik net niet in huis heb, dus ik heb nog niet heel vaak iets gemaakt van 24Kitchen.

Lekkerensimpel

Lekker en Simpel

Een website die ik via Facebook heb ontdekt, is lekkerensimpel.com. Op deze website staan dus allemaal lekkere en simpele gerechten, in allerlei categorieën. Ik moet zeggen dat ik de website nog maar heel kort ken en eigenlijk alleen nog maar gerechten heb bekeken en nog niets heb gemaakt. Ik heb van de week wel iets heel lekkers gevonden en dit gerecht, honingkip met zoete aardappel, staat binnenkort bij ons op tafel.

Foodgloss

Foodgloss

Edit: Naast bladeren door alle kookwebsites en kookmagazines, ben ik dol op het kijken van de kookfilmpjes van Frances Lichtenberg van Foodgloss. Haar eigen YouTube-kanaal, Foodgloss, staat vol met makkelijke en toch interessante video’s met gerechten die iedereen kan maken. Frances legt alles heel enthousiast en duidelijk uit, dat zorgt ervoor dat ik al heel wat recepten van haar heb geprobeerd!

Dit zijn de websites die ik bezoek als ik even niet meer weet wat ik op tafel moet zetten. Het zijn wellicht geen baanbrekende tips, maar wie weet staat er voor jou weer net iets nieuws bij.

Waar zoek jij altijd naar recepten?

1 Comment on Wat eten we vandaag: recepten zoektips

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge