AA_orphanblack_thumbnail_s2_02_web

Goedemiddag allemaal! O, wat is het lekker weer vandaag! Wil je vandaag liever op de bank hangen met een fijne serie in plaats van in de zon zitten? Dat mag natuurlijk ook. Ik heb vandaag weer een hele verslavende serietip voor je: Orphan Black. Te zien op Netflix.

Orphan Black werd mij door Netflix zelf aangeraden, omdat ik Orange Is The New Black had gekeken. Orphan Black zou een beetje in dezelfde trant zijn. Nou, oké! Mijn vriend en ik lazen even snel waar de serie over ging en waren overtuigd. Sindsdien zijn we verslaafd aan de serie!

417168-orphan-black-orphan-black

Pilot (spoileralert)

In de pilot van Orphan Black zien we Sarah Manning, een Brits meisje dat net terug is in Amerika vanuit Engeland. Ze is terug om haar dochtertje Kira en haar stiefbroer Felix op te halen bij haar stiefmoeder, om daarna met z’n drieën te vluchten. Sarah heeft geen goed leven, ze steelt alles bij elkaar en ze heeft een heel donker karakter. Op het treinstation ziet Sarah een vrouw die als twee druppels water op haar lijkt. De vrouw pleegt voor haar ogen zelfmoord. Sarah weet gelijk wat ze nu moet doen: om haar leven te beteren – en om aan geld te komen voor de ontsnapping – moet ze in de schoenen van deze sjieke vrouw stappen.

Sarah gaat naar het huis van de vrouw, die Beth Childs blijkt te heten, en het blijkt dat Beth het inderdaad aardig voor elkaar heeft. Mooi huis, goedgevulde kledingkast, sexy vriend. Sarah is vanaf vandaag Beth. Ze vertelt dit alleen aan Felix. Een perfect, nieuw leven staat voor haar klaar.

Dat had Sarah gedacht. Al de volgende dag wordt ze opgehaald door de politie voor een verhoor. Haar vriend, Paul, heeft ook meteen door dat Beth zichzelf niet is en als Sarah/Beth wordt aangeklampt door een vrouw die óók al op haar lijkt, terwijl ze worden beschoten, wordt het haar teveel. Wie was Beth en waar heeft Sarah zichzelf mee ingelaten?

Orphan Black = verslavend!

Super spannend. En verslavend. Mijn vriend en ik hebben alle afleveringen die op Netflix staan nu gezien, en het was tot de laatste minuut spannend. Natuurlijk heeft het laatste seizoen een open einde, om het lekker spannend te houden. Ik kan niet wachten op het volgende seizoen!

phxhoc85ukzqhu29jzm2

Leuk detail: elf karakters en één actrice

Wat deze serie, naast het spannende verhaal, zo speciaal maakt, is het feit dat alle karakters die op elkaar lijken, worden gespeeld door dezelfde actrice. Tatiana Maslany heeft hier echt super werk neergezet. Iedere scène is door haarzelf gespeeld, maar ze is niet één keer hetzelfde. Natuurlijk heeft ook de productie super goed werk gedaan. Er zit in de hele serie maar één scène die er nep uit ziet; voor de rest is het erg overtuigend. Soms raakt Tatiana haar evenbeeld zelfs aan, en ook dat ziet er super echt uit.

Zie hier een leuk filmpje van the making of:

Bron foto 1, 2, 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge