DSC_0159

Ik gebruik iedere dag oogpotlood om mijn ogen wat sprekender te maken. Al jaren gebruik ik de long lasting eye pencils van Essence en ik vond het tijd om daar een artikel over te schrijven. Want die potloden zijn zo fijn! Kijk je mee?

Eyeliner of oogpotlood

De vraag is natuurlijk altijd: gebruik je een vloeibare eyeliner of oogpotlood? Ik als lenzendraagstser kies altijd voor oogpotlood. Op de één of andere manier krijg ik altijd vieze lenzen van vloeibare eyeliner en dat is natuurlijk niet handig. Steeds weer kom ik terug bij de eye pencils van Essence. De bruine variant, 02 hot chocolate, is mijn favoriet.

DSC_0139

Oogpotlood zonder slijpen

De long lasting eye pencils van Essence hebben de vorm van een potlood en er zit een dopje op. Het leuke is echter dat je dit potlood niet hoeft te slijpen. Daarover verderop meer. Ik kocht pasgeleden twee exemplaren van dit oogpotlood en voor de prijs van € 1,59 per stuk val ik daar geen buil aan.

DSC_0142

Romig product en een strakke lijn

Als je de dop van het potloodje afhaalt, komt er een klein, romig puntje tevoorschijn. Het puntje is lekker scherp, om een strak lijntje of scherpe wing om het oog te kunnen zetten.

DSC_0144

Echt long lasting!

Het potlood hoef je niet te slijpen zoals ik al zei, want je kunt het potlood namelijk opdraaien! Dat is heel handig en daardoor kan het potlood lekker romig zijn. Het hoeft namelijk niet door een puntenslijper. En dat het zo romig is is juist zo fijn, want daardoor is dit oogpotlood écht long lasting.

DSC_0147

Ik heb drie lijntjes op mijn hand gezet, en je ziet hier al hoe dik en donker het potloodje is met één streepje. Dat komt wederom door dat romige. Het scherpe puntje gaat trouwens na een paar keer gebruiken wel van het potloodje af, maar toch kun je er nog steeds strakke lijnen mee tekenen.

DSC_0154

Sprekende blik met oogpotlood

Ik gebruik graag oogpotlood tegen mijn bovenste wimperrand, zodat mijn oogopslag wat sprekender is. Ik hoef hierdoor niet zoveel mascara te gebruiken; en dat scheelt weer! Onder mijn ogen gebruik ik trouwens een randje oogschaduw en ook wat mascara.

DSC_0159

DSC_0162

Ik trek graag een dun lijntje dat een beetje schuin omhoog uitloopt. Een soort wing. Ik begin trouwens niet in mijn binnenste ooghoek met het lijntje, maar iets daarnaast. Anders lijken mijn ogen heel klein. Vind ik niet mooi.

DSC_0160

Conclusie en verkoopinformatie

De long lasting eye pencils van Essence zijn erg fijn. Ze kosten € 1,59 per stuk en ze blijven enorm lang zitten. Nóg langer als je eerst je oogleden afpoedert en dan oogpotlood aanbrengt. Ik vind dit veel fijner dan een vloeibare eyeliner. Ik ben helemaal weg van de bruine variant, maar de pencils zijn er in diverse kleuren. Te koop bij Kruidvat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge