DSC_0099

De laatste paar dagen word ik heel fijn wakker, namelijk met het zachte geluid van de radio. Normaal liet ik me altijd wekken door de wekker op mijn iPhone, maar ik vond dat niet zo prettig. Een wekkerradio leek me wel wat. Ik kocht er eentje van Sony, hij is heel schattig en natuurlijk het belangrijkste: ik word elke dag op tijd wakker!

Rustig wakker worden

Al jaren gebruikte ik mijn mobiele telefoon (sinds een paar maanden een iPhone) als wekker. Het nadeel was dat ik soms aan de wekgeluidjes wende en niet gelijk wakker werd, of dat mijn telefoon ‘s nachts ook ineens ging slapen en ik dus ‘s ochtends geen wekker had. Met een wekkerradio zijn al die problemen en zorgen voorbij. Ik word ‘s ochtends heel fijn en rustig gewekt door een zacht geluidje van de wekkerradio.

DSC_0104

Wekkerradio van Sony

Omdat Sjoerd en ik laatst op de woonboulevard in Breda waren, besloten we even bij MediaMarkt te gaan kijken voor een wekkerradio. Ik vond deze kubus van Sony zo schattig dat ik hem gelijk meenam. Hij past natuurlijk ook heel goed in onze slaapkamer, omdat ‘ie wit is.

DSC_0092

De wekker vind ik om te beginnen heel hip. Hij is mooi wit met een oranje schermpje en dat vind ik heel strak staan in de slaapkamer. Hij is 10 x 10 x 10 centimeter, dus echt een kubus.

DSC_0094

DSC_0095

Functionaliteiten van de wekkerradio

Er zitten diverse functies op de wekkerradio. Zo zit er een radiowekker op, maar ook een buzzer. Ik kies uiteraard niet voor de buzzer, want dan had ik wel een gewone wekker gekocht. Ik vind het geluid van de radio heel fijn om bij wakker te worden.

DSC_0096

Bovenop de wekker zitten een aantal knopjes. Natuurlijk de knop om de wekker aan of uit te zetten op de radio of de buzzer. Ook zitten er bovenop knopjes om de wektijd in te stellen, om de radio gewoon aan te zetten en om de sleeptimer te programmeren. Heel handig als je met de radio aan in slaap wilt vallen. Hij gaat dan vanzelf uit. Ook zit er bovenop een knopje om de wekker ‘s ochtends uit te zetten en de lange balk is om te snoozen en om de helderheid van het beeldscherm harder of zachter te zetten.

DSC_0098

Aan de ene zijkant van de radio zit een schuifje om van radiozender te wisselen en ook zit er een knopje om AM of FM radiozenders te ontvangen. Natuurlijk staat hij bij mij op FM. De radiozender die ik momenteel ingesteld heb staan is Skyradio, daar wordt tenminste niet gekletst. Da’s helemaal lekker wakker worden.

DSC_0100

De andere zijkant van de wekker bevat het geluid en de volumeregelaar. Ik heb het muziekvolume vrij zacht staan, zodat ik ‘s ochtends niet wakker schrik maar rustig wakker word.

DSC_0102

Automatisch naar zomer- en wintertijd

Aan de achterkant van de kubus zitten nog wat regelknopjes, bijvoorbeeld om handmatig de tijd in te stellen. Gelukkig kan de wekker automatisch zien hoe laat het is en hij schakelt ook automatisch over op zomertijd en wintertijd. Mocht je dat om de één of andere reden niet fijn vinden, dan kun je ‘m ook handmatig aanpassen of instellen. Ik heb ‘m lekker op automatisch laten staan.

DSC_0104

Prijs en verkoopinformatie

Ik vind de ICF-C1 wekkerradio van Sony heel fijn en makkelijk. Het bolletje in het scherm betekent trouwens dat de wekker is ingesteld. Handig om te zien zo. Ik ben er blij mee!

Deze wekkerradio van Sony is onder andere te koop bij MediaMarkt voor € 24,95.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge