DSC_0160

Ik had altijd iets tegen gezichtspoeder. Je zag het altijd zo goed zitten bij mij. Toch ben ik heel tevreden over een poeder die ik pasgeleden heb gekocht: de mattifying compact powder van Essence. Ik laat ‘m aan je zien!

DSC_0076

Ik kocht deze poeder van Essence omdat ik er veel goeds over had gelezen. Normaal gesproken poeder ik mijn foundation niet af, maar dan blijft mijn gezicht toch een beetje plakkerig.

DSC_0083

Over Essence Mattifying Compact Powder

Ik kocht deze mattifying compact powder van Essence voor € 2,89 bij Kruidvat. Als het niks zou zijn, dan was het alsnog niet erg. Ik heb ‘m gekocht in kleur 04 perfect beige. Kleur 02 soft beige was iets te licht, ik testte dit in de winkel op mijn kaak.

DSC_0094

Mooi en clean doosje

Het doosje is clean, met een witte bedrukking en een doorzichtige deksel. Zo kun je de lijnen die in het poeder zijn gedrukt mooi zien.

DSC_0090

DSC_0086

Deze poeder is volgens de tekst op de verpakking extremely smooth for a matt and flawless finish. Suitable for all skin types. Ik was benieuwd!

DSC_0181

Wanneer ik mijn kwast in de poeder dip, komt er een heel subtiel laagje poeder vanaf. De tekening in de poeder (de lijnen) vervaagt niet en er komen ook geen korreltjes poeder los. De poeder is dus echt goed stevig samengedrukt. Fijn!

DSC_0078

Mijn make-up zonder gezichtspoeder

Op deze foto (boven) draag ik alleen foundation (en blusher en highlighter) op mijn gezicht. De foundation, van Make Up Studio, is wat plakkerig en dat is toch niet zo handig. Het blijft ook een beetje glimmend, wat ik op zich niet erg vind, maar het kan mooier.

DSC_0159

De look na het aanbrengen van gezichtspoeder

Na een klein laagje poeder te hebben aangebracht, ziet mijn gezicht er subtiel mat uit. Het valt bijna niet op, maar toch is er verschil!

DSC_0160

Vooral mijn neus glimt niet (zo erg) meer. Mijn gezicht voelt bovendien heel zacht aan, niet plakkerig meer, en mijn blusher kan ik nu een stuk beter op mijn wangen aanbrengen. Ik vind de kleur van de poeder ook goed gekozen, hij past goed bij mijn foundation.

DSC_0169

Deze foto is direct bij het raam gemaakt. Weinig glim! Wel een heel klein beetje tussen mijn wenkbrauwen, maar dan is een kwestie van nauwkeuriger aanbrengen.

DSC_0178

Fijne gezichtspoeder

Ik ben erg te spreken over deze gezichtspoeder van Essence. Na een paar uur begint mijn neus weer een klein beetje te glimmen, maar de rest van mijn gezicht blijft mat. Gewoon even een kwestie van de poederkwast nog eens over mijn neus halen dus.

DSC_0190

Prijs en verkoopinformatie

Happy! Essence is te koop bij Kruidvat, deze mattifying compact powder kost daar € 2,89. Geen geld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge