DSC_0319

Lekker voor een homemade gezichtsbehandeling: de verfrissende peeling van Etos. Ik gebruik deze peeling nu al een tijdje en ik vind hem zo fijn dat het tijd wordt om er iets over te vertellen. 

Wat is een peeling?

Bij een peeling worden dode huidcellen verwijderd, waardoor de nieuwe huidcellen tevoorschijn komen en je een poezelig zacht huidje krijgt. De techniek en het product is volgens mij iets harder dan bij scrubben, en daarom moet je je huid ook niet te vaak aan een peeling onderwerpen. Met een peeling zou je trouwens ook rimpels kunnen verzachten of zelfs voorkomen. Maar of dat ook echt zo is?

DSC_0292

Verfrissende peeling van Etos

Deze peeling van Etos komt in een tube die je op de dop kunt neerzetten. Handig! De verpakking is wit met een blauwe dop, herkenbaar voor deze productlijn van Etos. Op de voorkant van de tube staat de werking kort opgesomd. De peeling bevat lotusextract en hij belooft dode huidcellen te verwijderen en mild voor de huid te zijn. Ik heb overigens de variant voor normale en gemengde huid gekocht.

DSC_0295

Zachte scrub voor een grondige reiniging

Op de achterkant van de tube staat wat informatie over deze peeling: “Deze verfrissende peeling voor de normale en gemengde huid verwijdert dode huidcellen en reinigt de huid op een milde manier. De hydraterende ingrediënten helpen uitdrogen voorkomen en zorgen voor een fris en glad gezicht. Etos Verfrissende Peeling is een zachte scrub voor een grondige reiniging”.

Om je gezicht optimaal schoon te maken, raadt Etos aan ook de Etos Verfrissende Reinigingsmelk en Etos Verfrissende Tonic te gebruiken.

DSC_0318

Het gebruik van de peeling en het resultaat

Ik gebruik de peeling altijd onder de douche. Ik kan mijn gezicht dan makkelijk vochtig maken, inzepen en afspoelen. Geen waterballet aan de wastafel dus. Bovendien is het niet erg als ik per ongeluk wat product in mijn haar smeer (vreselijk vind ik dat!), want dat kun je er dan ook meteen uit wassen (gelukkig!).

DSC_0324

Klein beetje nodig, fijne geur

Van de peeling zelf heb je maar een klein beetje nodig om heel je gezicht mee te bewerken. Ongeveer een erwtje (sorry voor de wazige foto, maar ik ben nog aan het oefenen met mijn Nikon!). Het product schuimt een klein beetje als je het insmeert op je gezicht en door de kleine blauwe korreltjes scrubt het ook een beetje. Dat is natuurlijk ook de bedoeling. De geur is heel fijn, lekker fris.

Wanneer ik deze peeling gebruikt heb, is mijn huid lekker zacht. Wel is het wat trekkerig, waardoor ik inderdaad nog even wat extra’s moet gebruiken. Ik gebruik dan geen producten van Etos, maar een melk van Kruidvat en Micellair water van Garnier. Daarna sluit ik af met een crème van Nivea, zodat mijn huid én heel goed schoon is, én gevoed. 

Ik gebruik deze peeling één keer in de week en dat is echt meer dan genoeg. Ik scrub mijn gezicht verder niet, want ik ben bang dat dat iets teveel van het goede is.

Prijs en verkoopinformatie

Deze peeling van Etos komt in een tube van 75 ml. Wat hij kost weet ik niet meer, maar hij zal niet duur zijn, zoals we gewend zijn van Etos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge