DSC_1216

Een leuk kleurtje op de lippen voegt net dat beetje extra toe aan een look. Omdat ik lippenstift niet zo fijn vind, ging ik op zoek naar een alternatief. Ik vond dat in de vorm van heerlijke lip balms. Een lip balm is een romig lipproduct, dat ontzettend fijn werkt en goed blijft zitten. Ik ben verkocht en ik review en swatch vandaag mijn lip balms van Catrice, Make Up Academy (MUA) en New York Colour (NYC).

Lippenstift en lip balm

Ik weet niet wat dat bij mij is, maar ik blijf lippenstift een beetje een moeilijk product vinden. Ik krijg velletjes op mijn lippen, de kleur hoopt zich op in de plooitjes en alleen op de randen van mijn lippen blijft het goed zitten. Niet echt ideaal. Gelukkig vond ik lip balms, en ik heb ze nu een tijdje. Ik ben er super blij mee. Een lip balm is niets meer dan een romig en dik lippotlood, vaak met een verzorgende factor. Het lijkt daardoor best op Labello. Het heeft alleen een leuk kleurtje.

DSC_1239

Catrice 030 Don’t Think Just Pink – Catrice 060 Go Flamingo Go! – MUA Broken Hearted – NYC 030 Metropolitan Mauve – MUA Irreplaceable

DSC_1228

Don’t Think Just Pink 030 Catrice

Eén van mijn favoriete kleuren is 030 Don’t Think Just Pink van Catrice. Deze rozige kleur is subtiel, maar toch aanwezig. Wat mij trouwens opvalt bij de lip balms van Catrice (eigenlijk alle lip balms), is dat ze een vrij aanwezige geur hebben. Deze balm van Catrice ruikt zoet, maar gelukkig niet vies. De lip balm blijft lang zitten en hij is niet plakkerig. Fijn!

DSC_1222

Go Flamingo Go! 060 Catrice

De volgende kleur is 060 Go Flamingo Go! van Catrice. Deze kleur lijkt ontzettend oranje, door de kleur van de verpakking en de kleur van de stift. Toch pakt hij op mijn lippen heel subtiel en zacht roze uit. Gelukkig, want een oranje lip staat natuurlijk niet. Blijft wederom goed zitten, plakt niet en ruikt subtiel zoet. Maar niet vies of overheersend.

DSC_1227

Broken Hearted Make Up Academy

De Power Pout van Make Up Academy is me er ook eentje. Broken Hearted is eigenlijk net zo fijn als de lip balms van Catrice, maar nét in een ander kleurtje. De kleur is vrij roze en duidelijk aanwezig in mijn gezicht. Voor mijn gevoel haalt hij het rood van mijn wangen meer naar voren, maar gelukkig niet al te veel. Deze lip balm ruikt een beetje mint-achtig, waar ik even aan moest wennen. Verder niet plakkerig en hij blijft erg goed zitten.

DSC_1213

Mijn Power Pout.

DSC_1220

Metropolitan Mauve 030 New York Color

Een hele felle kleur, deze Metropolitan Mauve van New York Color. Deze kleur moet je mooi vinden en hij moet je passen, maar ik wilde het wel eens proberen. Voor een dagje kan het wel. De kleur is heel erg romig en met een klein beetje aanbrengen heb je al hele gekleurde lippen. Deze lip balm van NYC werkt erg fijn en hij ruikt net als de lip balms van Catrice een beetje zoet. Gelukkig niet te zoet dat het vervelend wordt. De lip balm plakt niet en blijft een aantal uur zitten.

DSC_1234

Irreplaceable Make Up Academy

Nog een knalkleurtje, Irreplaceable van Make Up Academy. Hoewel de verpakking en de punt van de balm qua kleur veel weg hebben van de felle kleur van NYC, lijkt hij op mijn lippen totaal niet op zijn collega. Deze kleur is veel minder fel, waardoor hij iets meer draagbaar is voor een normale dag. Ruikt naar mint, blijft prima zitten en plakt niet. Zoals ik al zei ben ik erg te spreken over al mijn lip balms!

Conclusie: ik ga voor lip balms

Ik vind een lip balm een ideaal product. Het brengt ten eerste heel makkelijk aan, je hoeft niet bang te zijn dat je uit schiet, omdat het zo’n zacht en romig product is. Daarnaast blijft het erg goed zitten. Het trekt niet in de plooitjes of naar de randen van mijn lippen en ik krijg ook geen velletjes op mijn lippen. Mijn lippen worden ook niet droog. Allemaal pluspunten. Het enige wat misschien iets minder is, is de nogal aanwezige geur. Maar dat vind ik niet erg. Ik ben uiteindelijk heel blij met deze “collectie” lip balms.

Verkoopinformatie

Alle lip balms uit dit artikel zijn te koop bij Kruidvat, voor schattige prijsjes. Dat was voor mij een reden om wat extra kleurtjes aan te schaffen, want voor het geld hoef je het niet te laten! Een lip balm is wat mij betreft perfect als je lippenstift te “droog” vindt, Labello te saai en toch een kleurtje op je lippen wilt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge