DSC_1212

Nadat mijn geliefde Braun krultang ineens kapot ging, zat ik zonder krultang. Gelukkig niet voor lang, want ik kocht snel een nieuwe. Ik kocht uiteindelijk een krultang van Remington, de Ci5338. Voor grote, losse krullen. Ben ik tevreden met deze krultang? Je leest het vandaag in deze review.

De allerfijnste krultang die ik ooit heb gehad, was er eentje van Braun. Helaas ging die pasgeleden stuk en toen zat ik wel even te balen hoor. Maar ik heb inmiddels een nieuwe krultang en ik heb daar ook krullen mee proberen te maken. Eerst wat meer informatie over de tang!

DSC_1184

Over de Remington Ci5338 Pro Big Curl Tong

Deze krultang van Remington is een grote. De tang is 38 mm dik, waardoor je “big curls” kunt maken. Ik wilde expres zo’n dikke tang, omdat ik grove en losse krullen wil kunnen maken. Niet dat stijve.

DSC_1186

De tang heeft net als de meeste krultangen een klepje, waar je je haar tussen kunt klemmen tijdens het krullen. Ik ben – althans nu – niet van plan het klepje te gebruiken. Maar ik laat ‘m natuurlijk wel gewoon zitten.

DSC_1199

Op de doos waar de krultang in zit, staat al wat informatie. Het is dus een dikke tang, die voor grote krullen zorgt. De dame op de foto heeft een volle bos, zou dat echt mogelijk zijn met deze tang?

DSC_1200

Productspecificaties

De Ci5338 kan tot 210 graden Celsius, heeft een beschermende coating en door zijn dikte van 38 mm (da’s flink voor een krultang), kan hij grote en “dansende” krullen maken.

DSC_1194

Het uiterlijk van de tang

Deze krultang heeft een zwart puntje, een dik “werkblad” en een zwart handvat. Het snoer is vrij lang, wat erg handig is, omdat je je tijdens het krullen soms in allerlei bochten moet wringen. Met een lang snoer gaat dat wat beter!

DSC_1195

De krultang zelf ziet er chique uit. Mat zwart en op het handvat staat het logo.

DSC_1196

Temperatuurregelaar

Aan de zijkant van de krultang zit een aan/uit-knopje en een temperatuurregelaar. Wanneer je de tang aan zet, gaat er aan de voorkant van de tang een blauw lampje branden. Handig, want zo kun je je nooit vergissen of hij al aan staat. Wat ik mis, is een temperatuurmeter. Ik kan met dat wieltje de temperatuur aanpassen, maar ik zie niet hoe heet ik de krultang nu zet. En dat vind ik een beetje eng.

DSC_1189

Krullen maken, techniek één: haar tussen klepje, rollen en klaar

Krullen maken kan op twee manieren. Je kunt een pluk haar onder het klepje klemmen en de tang oprollen. Even vasthouden en het haar eruit laten glijden. Als ik deze manier probeer, merk ik dat mijn haar snel onder het klepje uitglijdt. Het klepje lijkt niet strak genoeg tegen de krultang aan te zitten, om mijn haar vast te houden. Gelukkig is er nog een manier om krullen te maken.

DSC_1191

Krullen maken, techniek twee: haar om krultang rollen

Bij deze manier van krullen maken, rol je het haar óm de krultang heen. Je pakt een plukje haar en dit draai je gewoon om de hete tang heen. Deze manier lijkt me prettiger werken, omdat ik het klepje zo niet hoef te gebruiken en op deze manier is het krullen daarom veel sneller klaar. Ik ga mijn haar krullen op deze manier.

DSC_1188

Voor het krullen: slap, futloos haar

Ik vind dat mijn haar er momenteel niet uit ziet. Hoewel ik er echt wel tijd in steek met wassen en föhnen en allerlei middeltjes. Ik ben laatst naar de kapper geweest (eentje in Etten-Leur, waar ik niet eerder was geweest), maar ik ben totaal niet tevreden. De kapster daar heeft een paar millimeter van mijn haar afgeknipt en er verder niet echt een model meer in geknipt. Ik ben nu aan het sparen voor een knipbeurt bij een andere kapper en tot die tijd moet ik het hier maar even mee doen. Ik heb de falende kapster bewust niets laten herstellen, want dan zou het vast erger zijn geworden.

DSC_1201

Na het krullen: golvend haar zonder zichtbare dode punten

Dit is het resultaat na het krullen op de tweede manier. Wat een leuke krullen! Of nou ja, het is meer een slag. Maar mijn haar ziet er beter uit dan eerst. Nice!

DSC_1206

Ingezoomd: mijn haar valt ook mooi rond en uit mijn gezicht.

DSC_1210

Vanaf de achterkant valt mijn haar in een hele lichte slag. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de krultang steeds niet heel lang in mijn haar heb laten zitten, omdat ik dus niet weet hoe heet hij nu staat. Ik neem liever het zekere voor het onzekere, ik wil niet dat mijn haar er af brandt.

DSC_1212

Conclusie Remington Ci5338 Pro Big Curl krultang

Ik heb deze krultang nu een paar keer gebruikt en ik heb er al een goed beeld bij. Het fijne aan deze krultang is de prijs (bij MediaMarkt bijvoorbeeld kost hij € 24,99), de dikte en het feit dat hij snel warm is. Het jammere aan deze tang vind ik dat het klepje niet sterk genoeg is om mijn haar er goed tussen geklemd te houden, en dat ik niet kan zien hoe warm hij staat. Al met al dus een aardige krultang, maar ik vind ‘m wel minder goed dan de krultang die ik had van Braun. De volgende keer kies ik dus weer voor een Braun 🙂

2 Comments on Nieuwe krultang: Remington Ci5338 Pro Big Curl Tong

    • Haha, ja, ik vond dat in het begin ook lastig hoor. De techniek zonder het klepje vind ik het fijnste nu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge