DSC_1426

Kaarsjes of geurolie branden in een geurbrander is tegenwoordig helemaal in. Het is de nieuwe generatie geurkaarsjes. Je legt wat schijfjes kaarsenwas, ook wel waxmelts genoemd, in een brandertje en na een paar minuten – als de waxmelts gesmolten zijn – ruikt de ruimte heerlijk. Ik kocht een geuroliebrander bij Blokker en Creations (waxmelts) van Bolsius.

DSC_1425

Score bij Blokker

In het tuincentrum in Etten-Leur had ik het al vaker zien liggen: Creations van Bolsius. Creations zijn schijfjes was – waxmelts – die je in een geurbrander legt. Eenmaal gesmolten zorgt de was voor een hele fijne geur in de kamer. Ik vond de geurbrander steeds alleen wat duur (8 euro geloof ik), dus steeds kocht ik ‘m niet. Tot ik bij Blokker eenzelfde exemplaar zag!

DSC_1429

Valentijnscollectie

Natuurlijk is de geurbrander die ik nu heb een beetje anders dan die van Bolsius, maar het concept is hetzelfde! Mijn geurbrander is wit met een hartje aan de voorkant en bovenin leg ik de waxmelts. Deze geurbrander komt uit de Valentijncollectie van Blokker, de drie hartjes horen erbij. Dit setje (drie waxmelts en de geurbrander) kost € 1,99.

DSC_1431

Aan de achterkant van de geurbrander zit een groot rond gat, waardoor je een theelichtje onderin de geurbrander kunt zetten. Als je die vervolgens aansteekt, zorgt de warmte van het vlammetje ervoor dat de waxmelts bovenop de geurbrander smelten. Geurkaarsjes 2.0 dus!

DSC_1433

Creations van Bolsius

Bij het tuincentrum in Etten-Leur kocht ik extra waxmelts van Bolsius, Bolsius noemt ze Creations. De Creations zijn er in ontzettend veel geuren. Je kunt drie doosjes vullen: een klein doosje met 8 Creations, een middel doosje met 14 Creations en een groot doosje met 28 Creations. Ik kocht een middelgroot doosje met 14 Creations voor € 5,49. Dat valt mee!

DSC_1434

DSC_1436

Ik heb veel verschillende geuren Creations gekocht. Het idee is dat je per brandsessie drie Creations op de brander legt, maar ik ga proberen of ik ook genoeg geur krijg met twee Creations. Dan heb ik langer plezier van de Creations en dat is leuk!

DSC_1443

 Magnolia, Blueberry en Fresh Linen

Een selectie uit de geuren die ik heb gekocht: Magnolia (mijn lievelingsgeur), Fresh Linen, Lily of the Valley, Wild Cranberry, Velvet Rose, Vanilla, Vanilla Cream, Blueberry, Green Apple en Exotic Mango. Het leuke is dat je de geuren ook kunt combineren, voor een speciale en nieuwe geur.

DSC_1447

Naast mijn liefde voor geurstokjes heb ik er dus weer een nieuwe liefde bij: de geurbrander. En het staat ook nog eens heel gezellig. Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge