DSC_0966

Happy New Year! Yes, 2015 is begonnen. Ik hoop dat je hebt genoten van de laatste avond van 2014 en dat je een gelukkig en gezond nieuw jaar gaat hebben. Ons Oud & Nieuw was in ieder geval onvergetelijk, maar daarover later meer. Eerst ga ik het over mijn goede voornemens hebben!

Goede voornemens. We maken ze allemaal op 1 januari, terwijl een goed voornemen natuurlijk niet datum gebonden is. Maar het is zo lekker om in november te zeggen: ‘ik begin in januari wel met lijnen. Met die feestdagen lukt dat toch niet’. Tja, zo ken ik er nog wel een paar. Toch heb ik alsnog per 1 januari wat goede voornemens gemaakt, die ik hopelijk ga volhouden.

DSC_0971

Ja, we dronken Jip & Janneke champagne. Ik drink geen alcohol. Mijn vriend regelde zijn dosis alcohol met een glaasje Sambuca 😉

Sporten

Sporten staat vast bij heel veel mensen op nummer één, en bij mij dus ook. Maar ik ben serieus: ik wil echt meer gaan sporten. De crosstrainer staat niet voor niks boven, dus ik moet er wel gebruik van maken. Afgelopen week ging ik door mijn rug, ik kon amper bukken of bewegen. Als ik vaker op de crosstrainer ga staan, worden mijn spieren soepeler en sterker, dus dan heb ik ook een kleinere kans op verkrampte spieren.

Minder snoepen

Ook dit is zo’n cliché voornemen: minder snoepen. Maar het moet. Ieder pondje gaat door het mondje, zo ook bij mij. Voornamelijk de avond na het eten is mijn valkuil. Ik zit dan lekker op de bank met thee, en dan móet er iets te knabbelen bij. Slecht! Nog een voordeel als ik vaker op de crosstrainer ga staan: ik heb minder tijd om te snoepen.

Fotografieskills verbeteren

Sinds wij afgelopen zomer een spiegelreflexcamera hebben gekocht, maak ik al best mooie foto’s. In vergelijking met zo’n klein toestelletje is dit echt geweldig! Toch zou ik mijn fotografieskills willen uitbreiden dit jaar, zodat ik nog meer uit de camera kan halen. Bij onze Nikon kregen we een fotografiecursus aangeboden, dus die moeten mijn vriend en ik maar eens gaan oppakken dit jaar.

Beginnen met haken

Dit jaar wordt mijn jaar van het haken! Met Kerstmis heb ik al attributen gekregen en nu moet ik alles onder de knie krijgen. In het haakboekje dat ik heb gekregen staat een inleiding met uitleg van alle steken en hoe je begint en zo, maar ik vind het nog best ingewikkeld! Gelukkig is mijn moeder haakexpert en om mij heen zijn ook mensen die mij willen helpen, dus ik krijg het vast snel onder de knie. Haken lijkt mij heel ontspannend.

Volhouden van de voornemens…

Al met al heb ik niet zoveel goede voornemens, en ook geen hele originele, maar ik wil ze wel proberen vol te houden. Het sporten gaat nog wel lukken, als ik mezelf voorhoud dat ik dat doe om mijn spieren sterker te maken. Dat mijn conditie beter wordt en mijn buik hopelijk minder, is een leuke bijkomstigheid, hihi. En het minder snoepen… daarover houd ik je wel op de hoogte. Fijn weekend!

2 Comments on Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge