Gossip-Girl-20

Een paar jaar geleden was ik verslaafd aan de tv-serie Gossip Girl. Ik kreeg geen genoeg van de verhalen van Blair en Serena – ik vond het vooral leuk om het boek dat ik had gelezen tot leven te zien komen in de serie. Op een gegeven moment had ik genoeg van GG, maar nu vind ik het weer helemaal leuk!

Mijn verslaving voor Gossip Girl begon met het boek Gossip Girl, dat ik ooit kocht in de boekhandel. Een verhaal over Manhattan’s Elite – liefde, geld, school, en natuurlijk roddels – trok mij wel aan, zo kon ik even lekker wegduiken van het echte leven (wat toen bestond uit naar school gaan en huiswerk maken). Het verhaal van Gossip Girl werd uiteindelijk verfilmd in een serie, je begrijpt dat ik dat nieuws erg kon waarderen!

De serie werd destijds uitgezonden op Net5 en ik vond het erg leuk om alle personen uit het boek tot leven te zien komen. Sommige personages uit de serie klopten niet met het boek, dus dat was wel even wennen. Het verhaal uit seizoen 1 klopte ook niet helemaal met het boek, maar toch bleef ik kijken.

Blair-Waldorf-and-Serena-van-der-Woodsen

Seizoen 1 en 2 keek ik erg graag, ik hield ervan om te zien hoe de levens van Blair, Serena, Nate, Chuck verliepen. Ik kocht de DVD-boxen van de eerste twee seizoenen. Ik noemde mijzelf S en collega’s sprak ik aan met de eerste letter van hun voornaam. Net zoals Blair dat deed. Jep, ik was fan! Maar toen er steeds meer rare verhaallijnen kwamen en vervelende personages, stopte ik met kijken.

Tegenwoordig heb ik Gossip Girl weer helemaal ontdekt. Met dank aan Netflix. Ja, Netflix is echt een goede keuze geweest! Ik ben ingestroomd bij seizoen 3, hoewel ik daar wel al een deel van heb gezien. Maar ik merk dat ik de helft alweer ben vergeten. Dus goed om de serie deels opnieuw te kijken, zo zit ik weer helemaal in het verhaal.

Waarom ik het nu wel weer leuk vind om de serie te kijken, weet ik niet. Ik weet wel dat ik dol ben op de looks van Serena en Blair. Ik kan mij daar de hele aflevering aan vergapen, om goed te kunnen ontdekken wat voor make-up en kleding de dames dragen of hoe hun haar zit. Dat is misschien nog wel leuker dan het verhaal.

Het is even afwachten hoe lang ik Gossip Girl nu weer interessant blijf vinden, maar er staan genoeg seizoenen op Netflix – dus ik heb genoeg tijd om dat uit te vinden.

Wat is jouw favoriete serie van dit moment?

Bron foto 1, 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge