3507471366_750b87646b_o

Goedemiddag! We zitten middenin de zomer en het weer is een beetje wispelturig. Steeds regent het een beetje en de temperatuur is ook best aan de lage kant voor de tijd van het jaar. Hoewel we natuurlijk allemaal liever het zonnetje zien, heeft een regenachtige dag ook wel iets.

Film kijken of boek lezen

Als het buiten regent, vind ik het lekker om binnen op de bank te gaan zitten met een kopje thee (of tegenwoordig een glas siroop, daar ben ik nu verslaafd aan!) en mijn favoriete serie te kijken. Of een lekker boek te lezen. Als het mooi weer is, ga je niet zo snel tv kijken natuurlijk. Maar als het regent, dan mag het!

Plantjes

De plantjes krijgen vanzelf water. Niks met de tuinslang door de voor- en achtertuin lopen. Niks gieter vullen en de plantjes te drinken geven. Dat wordt allemaal geregeld als het regent! En dat scheelt weer lichamelijke inspanningen.

Lekker geurtje

Regen ruikt zo lekker. Ik weet niet precies waardoor het komt, maar het schijnt dat wanneer gras en blaadjes in aanraking komen met regenwater, er een bepaalde geur vrij komt. En die is lekker! Het liefste ruik ik deze geur als het natuurlijk weer droog is, want anders ga ik liever niet naar buiten.

Regen luisteren vanuit bed

Lekker in een warm bedje liggen en de regen tegen de ramen horen tikken en weten dat je nog niet uit bed hoeft. Dat vind ik ook een lekker gevoel. Toen ik nog op de middelbare school zat en op de fiets naar school ging, kreeg ik de bibbers als ik het ‘s ochtends vroeg hoorde regenen. Want ik wilde daar echt niet doorheen fietsen! Soms heb ik die rillingen nog wel eens, maar dan bedenk ik mij dat ik nu een auto heb. Dat scheelt weer!

Thuis opruimen

Ideaal als je niet naar buiten kunt: thuis gaan opruimen. Daar heb je mooi de tijd voor dan. Maar persoonlijk moet ik dan ook altijd even zin maken. Opruimen is namelijk niet mijn meest favoriete bezigheid en al helemaal niet als ik kasten leeg moet gaan halen en dingen uit moet gaan zoeken. Maar een beetje de woonkamer netjes opruimen en daarna spic en span maken vind ik best ontspannend. Als ik zin heb dan.

Foto’s ordenen of een fotoboek maken

Fotoboeken maken is één van mijn meest favoriete bezigheden. Ik maak overal fotoboeken van: vakantieboeken, jaarboeken, boeken van een speciaal dagje uit. Soms maak ik voor iemand anders een fotoboek en dan bestel ik er twee: één als cadeau en één voor mijn eigen archief. Want ik vind het ook zo leuk om gemaakte fotoboeken door te bladeren. Nog eens foto’s kijken en het resultaat bewonderen. Bovendien werkt bezig zijn met foto’s (ordenen telt ook) ook heel ontspannend en je gaat echt weer even terug in de tijd.

IMG_6593

Mooi weer

Gelukkig klaart het vanaf volgende week weer iets op, zeggen ze. Momenteel schijnt in Etten-Leur zelfs het zonnetje alweer. Dus hoewel regenachtig weer ook zijn charme heeft, kunnen we hopelijk nog lekker even van het zomerzonnetje genieten. Want koude en regenachtige dagen krijgen we nog maar genoeg. Tot morgen!

2 Comments on Regen = leuk

  1. Ja je kunt genoeg dingen doen. Maar toch is alles leuker als de zon schijnt. Hier (drie kwartier bij jou vandaan) is het wat bewolkter maar ook af en toe wat zon. Gelukkig laat hij zich weer een beetje zien.

    • Ja, dat vind ik ook hoor! Alles is leuker als de zon schijnt. Dus we moeten er nog maar even van genieten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge