IMG_0583

Ik zag ooit bij de tante van Sjoerd een heel handig afvalbakje op het aanrecht staan. Eentje met een handige deksel, genoeg inhoud en mooi design. Het bleek een afvalbakje van Rosti Mepal te zijn. Hij heet Calypso en ik laat je vandaag zien hoe handig dit afvalbakje is, want ik heb ‘m nu ook!

IMG_0585

De Calypso van Rosti Mepal

Het afvalbakje, te koop in verschillende kleuren, is echt heel handig. Ik gebruik het afvalbakje om fruit boven te schillen of een eitje boven te pellen. Of om theezakjes in weg te gooien. Maar de Calypso is natuurlijk ook geschikt om koffiepads in weg te gooien, of ander afval.

Het afvalbakje, dat zo’n 18 centimeter hoog is, past altijd wel op je aanrecht. En hij is dus te koop in verschillende kleuren, dus hij past altijd wel in het interieur. Ik heb ‘m gekocht in het zilver met een zwarte deksel, omdat dat goed bij onze inrichting en witte keuken past. Ik heb eerst nog getwijfeld om heel gek te doen en een rode Calypso te kopen, maar wij hebben nergens accessoires in het rood. Dus toch maar op safe gespeeld en de zilveren variant gekocht!

IMG_0584

Handig voor klein keukenafval

Onze Calypso staat bij de gootsteen. Dat leek mij wel een logische plaats en dat werkt ook heel handig. Even snel een eitje afgieten en pellen boven het afvalbakje, of een komkommer schillen en de eventuele nattigheid in de gootsteen laten druppen. Ideaal!

Het enige nadeel aan onze Calypso, is dat ik hem dus gebruik voor groenafval en dat gaat – in combinatie met warme theezakjes – snel schimmelen. Dus hij moet wel vaak worden geleegd. Het voordeel is dan weer wel dat je de inhoud van het afvalbakje gelijk in de container kunt gooien, en niet eerst moet wachten tot de vuilniszak van je normale prullenbak vol zit. Des te eerder is de schimmel weer geëlimineerd.

IMG_0581

Prijs en verkoopinformatie

Wij maken het bakje gewoon schoon met heet water en afwasmiddel, maar hij kan ook heel goed in de vaatwasser. De Calypso is te koop bij Blokker of in de webshop van Rosti Mepal. Hij kost € 7,99.

Dit is geen gesponsorde post. Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge