DSC_0547

Hoi! Vandaag heb ik een handige tip voor je, namelijk hoe je een roos op een mooie manier kunt drogen. Je houdt dan een mooie, volle roos over. Lees snel verder!

Bekende manieren: platte roos

De bekende manieren om een roos of bloemen te drogen zijn natuurlijk om de roos tussen een telefoonboek of keukenpapier te leggen. Het papier zuigt het vocht dan uit de roos. Wat overblijft is een platte, maar gedroogde roos. Persoonlijk vind ik een platte roos niet zo mooi en zelfs zonde. Het is zoveel mooier als de roos zijn body behoudt. En gelukkig weet ik nu hoe dat lukt!

Dé tip: inspuiten met haarlak en op zijn kop ophangen

Het is simpel: spuit haarlak over de roos en hang ‘m, op zijn kop, op. De roos zal dan erg lang goed en mooi blijven. En het belangrijkste: hij droogt niet plat op! Zo heb je extra lang plezier van je roos of rozen.

Ik heb mijn roos ingespoten met een stevige haarlak van Nivea (€). Ik spoot de haarlak ook goed in het hart van de roos, zodat de lak overal zat. Ik gebruikte achteraf iets teveel haarlak naar mijn zin, omdat de roos daarna drijfnat was. Maar gelukkig droogde de haarlak netjes op.

Ik denk dat ik de roos mooi heb ingesealed zo. De randjes van de blaadjes zullen nu niet verder verouderen.

DSC_0546

Decoratietip

Na het inspuiten met haarlak moet je de roos dus op zijn kop ophangen. Hoe doe je dat dan? Na het opdrogen van de haarlak nam ik een lintje (zo’n cadeaulintje) en deze knoopte ik om het steeltje van de roos. Daarna legde ik er een stevig strikje in. Aan één van de lusjes van het strikje hing ik de roos aan de spiegel in ons toilet. Klaar! Ik vind ‘t leuk staan (hangen) zo.

Het is geen nieuw trucje, maar ik kende hem persoonlijk nog niet. Dank aan degenen die mij dit trucje hebben geleerd 🙂

Lees ook:

♥ Pioenrozen in een vaas zetten

1 Comment on Hoe droog je een roos?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge