DSC_1465

Je gezicht goed schoonmaken is net zo belangrijk als het poetsen van je tanden. Gaan slapen met make-up is niet alleen slecht voor je huid, het is ook een beetje vies. Ik maak mijn huid goed schoon met reinigingsmelk en -tonic en vandaag heb een review van de Hema reinigingstonic voor de droge en gevoelige huid voor je in de aanbieding.

Gezicht goed reinigen

De grote beautybloggers roepen het al jaren: het reinigen van je gezicht is heel belangrijk. Het liefste met diverse producten. Mij kon dat eigenlijk altijd gestolen worden, ik haalde mijn make-up graag af met een reinigingsdoekje en dat was het. Tot ik ontdekte hoeveel vuil er eigenlijk alsnog op mijn gezicht achterbleef. Sindsdien gebruik ik een reinigingsdoekje, reinigingsmelk en reinigingstonic. De tonic van Hema is nieuw in mijn collectie en ik heb ‘m getest.

DSC_1461

DSC_1459

Eerste indruk en verpakking

De tonic van Hema zit tegenwoordig (eigenlijk al een tijdje) in een nieuw, fris jasje. Een strakke fles met een witte draaidop en een frisse bedrukking. De tonic die ik heb gekocht is voor de droge en gevoelige huid, dat valt duidelijk op.

DSC_1460

DSC_1464

DSC_1462

Belofte van de tonic

De tonic met Boswellia-extract voor de droge en gevoelige huid belooft de huid te reinigen op een milde wijze. Aquaxyl heeft een vochtvasthoudend effect en helpt de huid hydrateren. Hema adviseert de tonic aan te brengen op een wattenschijfje om de laatste restjes vuil, make-up en reinigingsmelk te verwijderen. De tonic bevat geen alcohol. Dat belooft wat.

DSC_1466

Gebruik van de tonic

Onder de draaidop van de fles zit een klein mondje, om de tonic goed te kunnen doseren. Handig! De tonic ruikt overigens best sterk vanuit de fles, ik ben benieuwd hoe dit op mijn gezicht gaat uitpakken. Er zit geen alcohol in de tonic dus dat moet goed zijn, maar je weet nooit of het misschien toch gaat prikken.

DSC_1565

DSC_1465

Conclusie Hema reinigingstonic

De tonic krijgt van mij een 7. Hij reinigt mijn huid goed, ik heb echt het gevoel dat de laatste restjes make-up en reinigingsmelk verwijderd zijn als ik de tonic heb gebruikt. Wel blijf ik erbij dat de geur van de tonic, ook bij het reinigen van mijn gezicht, erg sterk aanwezig is. Hij blijft ook best hangen nadat ik klaar ben met het reinigen van mijn gezicht. En dat vind ik niet zo lekker. Mijn huid is in elk geval wel schoon en niet trekkerig, dus wat dat betreft is de tonic van Hema geslaagd voor zijn test.

De tonic is te koop bij Hema, online en in de winkel, voor € 1,95.

1 Comment on Hema reinigingstonic droge/gevoelige huid

  1. Zelf gebruik ik de producten van PHB Ethical Beauty. Fijne producten zonder schadelijke toevoegingen, wel wat duurder dan bij de Hema maar zeker de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge