IMG_1186

Een glasvijl is volgens velen het einde. Ik heb getest of dat echt zo is!

Ik moet er wel even bij zeggen dat ik zelf geen glasvijl heb gekocht; ik heb er eentje gekregen van mijn schoonmoeder met mijn verjaardag. De vijl zat in een giftset van Herome, samen met onder andere een verzorgende nagellak en een olie.

IMG_1182

De foto is helaas wat donker, maar ik krijg hem niet lichter. Je kunt gelukkig wel goed zien wat voor vijl het is. De naam zegt het al: de vijl is van glas. Hierdoor moet je er wel super voorzichtig mee zijn, want als je hem op de tegels laat vallen barst hij waarschijnlijk gelijk stuk.

IMG_1184

De vijl heeft ronde uiteinden en aan de ene kant een lang stuk om je nagels mee te vijlen en het handvat is glad en voorzien van het Herome logo. Ik vind dat zo’n leuk logo! Waarom weet ik niet 🙂 De vijl is trouwens alleen aan de voorkant ruw, aan de achterkant is hij over de hele lengte helemaal glad.

IMG_1185

De vijl is niet heel groot en ligt daardoor goed in de hand. Ik gebruik hem nu een tijdje en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden mee ben. Hij vijlt enorm goed in vergelijking met een normale vijl. Je hoeft helemaal niet veel te vijlen; een paar streken zijn al voldoende (heet dat eigenlijk streken?).

IMG_1187

De glasvijl is in vergelijking met een gewone vijl wel wat dik, waardoor ik de hoekjes van mijn nagel niet zo strak krijg zoals ik zou willen. Daarom gebruik ik stiekem na de glasvijl nog even een normale dunne vijl om de randjes mooi te maken. Best perfectionistisch misschien, maar anders stoor ik mij aan die randjes 😉

IMG_1186

Tja, what else can I say over een glasvijl. Ze zijn geloof ik best prijzig, maar als je op zoek bent naar een nieuwe vijl, dan zou ik zeker voor een glasvijl kiezen. Werkt goed, snel, zacht. Alleen de kleine randjes zou je misschien af moeten maken met een normale vijl.

Mijn vijl van Herome zat dus in een giftset, daarom zou ik je de prijs niet kunnen vertellen. Ik zal trouwens later meer schrijven over de giftset!

8 Comments on Herome glasvijl vs gewone vijl

  1. Leuke blogs Suzanne!
    Ik durf te wedden dat je over 5 jaar nooit meer een andere vijl wilt! Hoekjes is een kwestie van oefenen 😉
    Volgens mij zijn ze maar 10 euro, beste investering voor mooie nagels als je het mij vraagt!

  2. Ik heb zelf ook nog ergens zo’n zelfde glas vijl liggen maar ik moet bekennen dat ik heel lui ben wat betreft mijn nagels en ze gewoon met zo’n nagelknipper knip..

  3. ik vind een glasvijl ook prettiger, je hebt ook wel budget varianten bij bijvoorbeeld de drogist. als je ze koopt bij action zijn ze vaak niet zo fijn als een echte zeg maar! leuke review! enne ik heb een tip voor je… bij picmonkey . com kan je gratis foto’s bewerken. als je bij editor kiest voor exposure en je schuift aan het brightness schuifje dan kan je je foto lichter maken. met contrast en bij colors (onder exposure) laat je de glasvijl zelf dan weer duidelijker uitkomen.

    • Bedankt voor de tip Saskia! Ik gebruik zelf wel software om foto’s te bewerken, maar het lukte me echt even niet met deze foto (wit op wit). Die site doet dat wel! Ik ga hem gelijk als bladwijzer opslaan. Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge